Tematické články

  • 23.11.2016 19:59

    Přechod na syrovou stravu neboli raw food v chladném podzimním období?

    Přemýšlíte o tom, že byste se rádi stali vitariánem, stravujícím se syrovou stravou neboli raw food? Ale stále čekáte na ten správný čas? Nebo jen nevíte, jak přesně s raw food stravou začít? Hledáte nějaké tipy a rady, které by Vám dodali trochu odvahy k uskutečnění tohoto kroku? Přátelé z webu...

  • 03.03.2015 19:04

    Raw food - proč ano podle Radmily Zrůstkové

    Položíme-li si otázku, proč by člověk měl jíst živou stravu, najdeme odpověď již v otázce samotné. Vzhledem k tomu, že my sami jsme živí, je velmi logické jíst i stravu, která je pro nás životodárná. Tedy raw food. Mnoho důvodů již bylo mnohokrát opakováno a můžete si je přečíst ve všech knihách o...

  • 06.10.2014 18:00

    Spirulina, chlorella, bioaktivní ječmen - přírodní doplňky stravy a podpora imunitního systému

    Jak pomocí přírodních doplňků stravy pomůžeme našemu imunitnímu systému aneb tři tipy jak na podzim podpořit imunitní systém podle e-shopu VitalVibe.cz.   Ač chceme, či nechceme, podzim je tu a s ním přibývá i sychravých dnů plných mlhy a slabého slunečního svitu. A protože sluníčka bude stále...

  • 05.09.2014 07:58

    SUNWARRIOR – rostlinné raw proteiny, rostlinné doplňky stravy, raw vitamíny a superpotraviny

    SUNWARRIOR je rozvíjející se společnost se zdravou výživou. Světlo světa spatřila jednoho teplého odpoledne v Arizoně během festivalu Sedona Raw Spirit. Potkali se dva muži s rozdílnými názory, ale společným snem – vytvořit společnost a produkt, které by obohatili planetu Zemi i její...

  • 11.08.2014 18:57

    Superpotraviny, raw proteiny a vitamíny od Garden of Life – kvalitní alternativa nezdravé „fast food“ stravy

    Společnost Garden of Life se snaží přinášet jedny z nejúčinnější výživových produktů na světě. Patří mezi jedničky v RAW produktech. Díky spojení toho nejlepšího z přírody a vědy společnost Garden of Life nabízí cestu, jak zdravě žít s pomocí jejích produktů. Filosofií Garden of Life je...

  • 15.07.2014 13:12

    Tři a půl důvodu pro živou stravu podle Lifefood.cz

    "Živou" stravou nebo raw food se rozumí tepelně ale i chemicky neupravené pokrmy z ovoce, zeleniny, ořechů a semen. Vitariáni (příznivci raw food) vycházejí z vědeckých poznatků, které poukazují na to, že tepelná úprava nad 42 °C a nešetrné průmyslové zpracování ničí v potravinách výživné hodnoty a...

  • 13.09.2013 19:53

    Pokud se rodiče stravují syrovou stravou, jak ovlivňují mysl a stravu svého dítěte?

    Rozhodnout se, že změníme stravovací návyky je projevem rozhodnutí naší svobodné vůle a máme na to nárok. Co si o nás myslí okolí nám může být „jedno“, ale musíme si být vědomí toho, že naše činy ovlivňují naše děti. Jdeme jim příkladem, ať chceme nebo ne. Jak mé stravování pouze syrovou stravou...

  • 26.04.2013 19:02

    Zelené potraviny během těhotenství a kojení

    "Velmi častým dotazem na přednáškách, v elektronické poště i po telefonu je, jak se zelenými potravinami v období těhotenství a kojení. Mnoho žen se obává v těchto, pro ně velmi důležitých životních údobích, zelené potraviny užívat, či je začít užívat. Pokud Mladý ječmen Green Ways či Chlorellu...

  • 21.03.2013 19:50

    Česká republika a tsunami nemocí

    Rozměry toho, co se nyní děje jsou už teď alarmující, ale perspektiva je ještě děsivější. A zatímco v Indickém oceánu, dějišti jiného - přírodního tsunami - dnes budují rychlý informační systém, aby mohli preventivně chránit obyvatelstvo, naše odpovědné orgány k našemu probíhajícímu tsunami...

  • 17.02.2013 18:49

    Syrové mléko a ničivá pasterizace – názory několika odborníků

    Mléko. Bílá tekutina, o které se vedou desítky let hojné debaty a spory. Je mléko zdravé nebo nezdravé? Je zdravé syrové mléko nebo pasterizované či homogenizované? Je lepší kravské, kozí nebo ovčí? Je jakékoli mléko, jiné než lidské mateřské, pro člověka vůbec vhodné? Co člověk, to názor. A kdo se...

  • 12.02.2013 20:47

    Rostlinné klíčky – přírodní zdroj enzymů, minerálů, vitamínů, proteinů... a cesta k omládnutí

    Rostlinné klíčky, namáčení, klíčení, nakličovadla a čerstvé výhonky, to jsou témata pro příznivce syrové živé stravy zcela běžná, tyto procesy jsou vlastně na denním pořádku. V dnešní době to není nic nového a převratného, o klíčení a konzumování naklíčených semen a obilovin se toho již...

  • 11.02.2013 19:45

    Bílý cukr a proč se mu vyhýbat

    Složky každé přirozené potraviny jsou ve vzájemném harmonickém poměru. Je to důležité pro trávení, protože složky se navzájem doplňují. Například na trávení pšeničného zrna jsou nepostradatelné otruby, protože vitamín B a vápník, které jsou jejich složkami, jsou potřebné pro trávení škrobu a cukru...

  • 03.02.2013 18:44

    Kuchyňská sůl? Nepoužívat! Když potřebujete solit, tak zvolte mořskou či jinou organickou sůl. I té jen trošku!

    "Vy jste solí země.” Jako je sůl kořením pro jídlo, stejně mají být křesťané kořením pro lidstvo. Uvádí-li se v Bibli místy sůl v podobenství, ještě to neznamená, že se řeší otázka, je-li sůl zdravá nebo ne. Z biblického citátu můžeme poznat jen tolik, že chuťově fádní pokrm můžeme solí okořenit. V...

  • 19.01.2013 07:42

    Sergej Boutenko a Marina Gladkikh hovoří o tématu syrová strava

    Textový přepis videa, které si můžete prohlédnout s českými titulky na této adrese: suprememastertv.cz/raw1.php?anim1=boutenko_gladkikh_prospesne_zelene_koktejly_cz.flv   Od doby, co jím syrovou stravu, začala má mysl lépe pracovat. Mohu se delší dobu soustředit, zatímco dříve jsem se...

  • 09.12.2012 19:41

    Green smoothie aneb zelené koktejly, jejich vznik a důležitost podle Victorie Boutenko

    Po celá desetiletí dietologové a specialisté na zdravou výživu učili veřejnost o mnoha výhodách zeleně, ale nebylo jasné, jak začlenit čerstvou zeleň do každodenního jídelníčku. Zdálo se, že jediným možným způsobem začlenění zeleně do našeho jídla je formou salátu. Problémem je, že v našem...

  • 08.12.2012 18:40

    Zelené potraviny – chlorofyl a enzymy

    Jedná se o potraviny, nejen o doplněk stravy. Zelené potraviny sytí, tzn. obsahují celou škálu živin nezbytných pro růst, stavbu a fungování buněk jednotlivých tkání (vitamíny, minerální látky, bílkoviny a nukleové kyseliny, enzymy atd.) a čistí – obsahují takové látky (chlorofyl, antioxidanty,...

  • 05.12.2012 07:39

    Přirozená strava, enzymy a jejich význam podle Ernsta Güntera

    Co vlastně enzymy jsou a v čem spočívá jejich význam? Enzymy jsou organické látky, které vznikají v rostlinných a živočišných organismech a umožňují rozložení a zužitkování naší přirozené potravy a různé metabolické procesy ve tkáních. Bez enzymů se buňky nemohou dělit. Nemohou růst ani v...

  • 24.11.2012 19:37

    Přirozená a nepřirozená strava z pohledu MUDr. Kristine Nolfi

    Jak všichni víme, život je připoutaný k hmotnému organismu - tělu. Toto tělo musí být proto schopné vázat životní energii, což je skutečnost, s kterou náležitě nepočíláme. Je nám též známo, že náš život úplně závisí na Slunci. Kdyby nebylo Slunce, nebylo by ani života na Zemi, jen tma a pronikavý...

  • 23.11.2012 20:36

    Vitariánství a triangl sluneční stravy podle Davida Wolfa

    Kniha Davida Wolfa Sunfood Diet Success System patří ke stěžejním literárním dílům v oblasti vitariánství (angl. - raw foodism). Základní myšlenkou celé knihy je vyváženost stravy na základě magického trojúhelníku –sunfood triangle. Není pochyb o tom, že základem tělu prospěšného jídelníčku je...

  • 23.11.2012 18:35

    Jednoduché cukry – mýty a fakta

    V otázce jednoduchých cukrů a konzumace ovoce existuje snad nejvíce zmatku a desinformace na poli nutriční vědy i obecného povědomí o zdravé stravě jako v žádné jiné. Ovoce je sice všeobecně považováno a uznáváno za zdravé, zároveň však bylo zatraceno a prokleto mnoha výživovými směry a naukami....

  • 22.11.2012 08:33

    Enzymy v potravě a jejich důležitost pro lidské zdraví

    Přítomnost enzymů v denní stravě má pro zachování lidského zdraví naprosto zásadní význam. Pokud tělo přijímá pouze biologicky “mrtvou”, chemicky a tepelně upravovanou stravu, vyčerpává se nutnou produkcí enzymů, které by za normálních okolností přijalo již syntetizované spolu s “živou”...

  • 21.11.2012 08:00

    Co je to živá strava neboli living foods či raw food?

    Živá strava neboli living foods (raw food) je pojem označující potravu tepelně ale i chemicky neupravovanou. Vychází z vědeckých poznatků, že jakákoli tepelná úprava a nešetrné průmyslové zpracování ničí výživné hodnoty v potravinách, mění jejich molekulární strukturu a ty se tak stávají méně...

  • 21.11.2012 07:30

    Srovnávací anatomie aneb je člověk všežravec nebo býložravec?

    Lidé jsou nejčastěji označováni za "všežravce". Toto zařazení je založeno na "pozorování", kdy lidé všeobecně jedí pestré množství rostlinné a živočišné stravy. Kultura, zvyklosti a návyky jsou však při posuzování lidských stravovacích praktik matoucí proměnnou. "Pozorování" není tedy nejlepší...

Záznamy: 1 - 23 ze 23
 
 

Reklama:

© 2012-2017 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.