Raw food - proč ano podle Radmily Zrůstkové

03.03.2015 19:04

Položíme-li si otázku, proč by člověk měl jíst živou stravu, najdeme odpověď již v otázce samotné. Vzhledem k tomu, že my sami jsme živí, je velmi logické jíst i stravu, která je pro nás životodárná. Tedy raw food. Mnoho důvodů již bylo mnohokrát opakováno a můžete si je přečíst ve všech knihách o živé stravě. Člověk je anatomicky plodožravec a jeho trávicí systém je stvořen tak, že nejlépe prospívá na stravě, která je sestavena z ovoce, zeleniny, semínek a oříšků. Tyto potraviny obsahují vše, co ke svému životu potřebujeme. Živá strava je neupravovaná, nevařená, přirozená strava, která je pro nás vhodná. Jenže se nějak stalo, že člověk je jediný tvor na Zemi, který neví, co má jíst. O zdraví a výživě vychází mnoho knih a je těžké se v tolika často si protiřečících informacích orientovat. Proto bychom se měli zeptat svého těla, naučit se mu znovu rozumět a vrátit se ke své intuici.


Zvířata ve volné přírodě nemají nadváhu, virózy ani civilizační choroby. Lidé však, vzhledem k nesprávné životosprávě, všemi těmito neduhy trpí. Nevhodná zpracovaná strava se podílí na našem zhoršeném zdraví. Naše tělo je dokonale inteligentní, a pokud ho nezatěžujeme nadmíru špatným životním stylem, dokáže velmi dobře prosperovat a má sebeléčebnou schopnost. Dojde k detoxikaci, což je léčebný systém, který se zaměřuje na příčiny nemocí. Jeho základem je to, že tělo je léčitel a energie základem léčby. Skutečnou příčinu nemocí spatřuje v destrukci energie, což závisí na tom, co jíme, pijeme, dýcháme a nanášíme si na kůži, jak myslíme a cítíme.

Na každém z nás je, jakou si vybereme cestu, jak zacházíme se svým tělem a životem. Již při větším zařazení živých potravin můžeme pociťovat velmi pozitivní změny a zvýšený přísun životní energie. Pokud bude ovoce a zelenina tvořit alespoň 70% našeho jídelníčku, zlepší se náš imunitní systém a mnoho neduhů, které nás trápí, odezní. Lidé, kteří se takto stravují, se zbavují alergií, problémů s pletí, únavy, a mnoha celkem závažných nemocí. Každý z nás má svůj život ve svých rukou a je jen na nás, jak kvalitně ho prožijeme.

Radmila Zrůstková

Autorka článku bude přednášet na toto téma na festivalu Miluj svůj život v Praze v sobotu 7. 3. 2015 v Učebně D od 17.00 hod.

Další přednášky na toto téma budou probíhat v neděli 8.3. v Učebně v přízemí v rámci Neděle s Raw stravou.

www.ezotera.cz
www.festivalmilujsvujzivot.cz

Pozn.: Tento článek může být volně šířen v nezměněné podobě s kontaktem na autora a s aktivními odkazy na internetové stránky včetně této poznámky.

 

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode