Zelené potraviny během těhotenství a kojení

26.04.2013 19:02

"Velmi častým dotazem na přednáškách, v elektronické poště i po telefonu je, jak se zelenými potravinami v období těhotenství a kojení. Mnoho žen se obává v těchto, pro ně velmi důležitých životních údobích, zelené potraviny užívat, či je začít užívat.

Pokud Mladý ječmen Green Ways či Chlorellu Green Ways již dlouhodobě užíváte ještě před početím, máte jistotu, že většina škodlivin je z Vašeho organismu již odstraněna a užívání zelených potravin během těhotenství i kojení nepřerušujte. Zelené potraviny dokonale nahrazují různé multikomplexy vitamínů a minerálů určené pro těhotné ženy a kojící matky. Navíc, jak ječmen, tak i řasa působí jako adaptogeny, to znamená, že harmonizují činnost jednotlivých orgánů a systému v těle. A to je nutné ohlídat především v tak náročných obdobích, jakými jsou doba těhotenství a kojení.
 
Pokud chcete zelené potraviny začít užívat v době těhotenství a kojení, také se nemusíte ničeho obávat. Jedinou komplikací může být příliš razantní zahájení užívání řasy v době pokročilejšího těhotenství, kdy rostoucí plod má již v těle matky obsazeny všechny volné prostory a nechce se mu o ně příliš dělit s vlákninou řasy. V tomto případě je nutné začínat s užívání řasy velmi pozvolna, aby „souboj o místo“ mezi těmito životními radostmi neodnášela budoucí maminka nepříjemnými pocity. Takže začněte 1 tabletou řasy ráno po dobu 3-4 dnů, pak přidejte 2. tabletku na noc, opět na 3-4 dny, pak i 1 tabletu v poledne a tak postupně stoupejte až na dávku 3x6-8 tablet denně.

U Mladého ječmene, vhledem k tomu, že vlákninu neobsahuje, můžete začít dávkování rychleji, vystoupat na dávku 3x1 lžička denně během 3 dnů, vždy po jedné lžičce. V období kojení lze zelené potraviny nasazovat bez obav podle běžných schémat. Rozhodně se nemusíte obávat skutečnosti, že se zahájením užívání zelených potravin v době těhotenství a kojení, kdy dochází k vyššímu uvolňování jedovatých látek z Vašeho organismu, ohrozíte plod či miminko. K vylučování těchto látek z těla dochází především přes ledviny a stolici, částečně přes pokožku. Nijak významně se nezvyšuje ani podíl škodlivin v mateřském mléce. Naopak, živiny ze zelených potravin přechází do mateřského mléka a s nimi i spousta energie a dobré nálady, což jistě na svém miminku budete pozorovat. A kdyby náhodou bylo Vaše miminko příliš v noci čilé, zkuste si zelené potraviny brát nejpozději kolem 16. hodiny odpolední, aby příliš energie dodané miminku neznamenalo pak Vaše nevyspání.

Těhotenství i doba kojení jsou nesmírně náročnými obdobími v životě ženy. Zátěž, která je na jejich organismus kladena, je velmi vysoká a vyžaduje komplexní a dostatečný přísun živin, prevenci poruch imunitního systému, zmírnění různých nepříjemných pocitů a příznaků, které mohou těhotenství provázet. Všeobecně je známo, že čím je dítě déle kojené, tím lépe prospívá, je méně nemocné a významně se posiluje vztah mezi ním a matkou. Je dobře, že v posledních letech se dlouhodobé kojení stalo „módou“ a že velmi přibývá maminek, které kojí déle jak půl roku i rok. Tím větší je to ale zátěž pro organismus těchto maminek.

Zelené potraviny jsou ideální možností jak organismus na těhotenství připravit, samotné těhotenství si pak v pohodě vychutnat. Usnadní Vám i průběh porodu a rekonvalescenci po porodu a zabezpečí pro období kojení i dostatek živin jak pro Vás, tak i pro Vaše miminko. Od toho se pak odvíjí i Vaše dobrá nálada a skvělá kondice. Miminko to od Vás odkouká a zapamatuje si na celý život, že to zelené, co maminka pije a polyká je určitě velmi dobré, protože je to ta nejhodnější a nejkrásnější maminka na světě. A bude to chtít samo také vědomě vyzkoušet.

Tak neváhejte a tu radost mu dopřejte."
Zpracoval: MUDr. Miloslav Lacina

Poznámka: MUDr. Miloslav Lacina absolvoval Vojenskou lékařskou akademii v Hradci Králové, kterou úspěšně zakončil v roce 1983. Do roku 1995 pracoval jako vojenský lékař. Od roku 1995 působí jako soukromý praktický lékař. O směry přírodní léčby a racionální výživy se zajímá od skončení studia VŠ. Má homeopatické vzdělání - francouzský směr. Více na www.gw-int.net   

 

Kromě produktů Green Ways můžete vyzkoušet i velmi kvalitní produkty VitalVibe - mladý ječmen a chlorellu vulgaris bio. Výběr je na Vás.


 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode