Zelené potraviny – chlorofyl a enzymy

08.12.2012 18:40

Jedná se o potraviny, nejen o doplněk stravy.
Zelené potraviny sytí, tzn. obsahují celou škálu živin nezbytných pro růst, stavbu a fungování buněk jednotlivých tkání (vitamíny, minerální látky, bílkoviny a nukleové kyseliny, enzymy atd.) a čistí – obsahují takové látky (chlorofyl, antioxidanty, vláknina), které napomáhají organizmu zbavovat se odpadu vznikajícího při metabolizmu buněk. Tím dochází k posílení imunitního systému organizmu, který je pak schopen se s riziky a nemocemi utkat s mnohem větším úspěchem.

Jsou zelené, což je způsobeno vysokým obsahem chlorofylu.
Ten je znám především pro své dezinfekční vlastnosti. Proto je možné zelenou šťávu použít při ošetření popálenin a kožních zranění. Chlorofyl však pomáhá tělu přijímat železo a napomáhá tak při odstranění chudokrevnosti. Při užívání zelené šťávy – chlorofylu (zeleného „krevního“ barviva rostlin) byl zaznamenán i vzrůst hladiny hemoglobinu (červeného krevního barviva živočichů). Podle odborníků z kalifornské univerzity v Davosu má chlorofyl pozitivní vliv na bohatost mužského spermatu. Za zmínku stojí i jeho schopnost bránit růstu bakterií způsobujících zápach v dutině ústní.

Zelené potraviny jsou enzymaticky živé.
Obsahují množství aktivních enzymů, které jsou nezbytné pro fungování metabolizmu těla, dýcháním a zažíváním počínaje a regulací tvorby hormonů konče. Procesem výroby a vařením se enzymy v potravě ničí. Získat je můžeme hlavně z čerstvé syrové stravy. Zelené potraviny jsou ideálním zdrojem.

Zelené pitraviny jsou mírně zásadité.
Vařená strava a rafinace potravin způsobují překyselení organizmu, které se často projevuje pálením žáhy. V těle klesá pH a dochází k zatížení imunitního systému. V kyselém prostředí se daří zánětům, infekcím, stoupá kazivost zubů a vzrůstá i riziko vzniku rakoviny. Zelené šťávy dokáží tento stav zvrátit a nastolit znovu rovnováhu. Poznáte to podle toho, jak rychle pálení žáhy zmizí.

Zelené potraviny jsou komplexní a přirozené pro organismus.
Jejich největší silou není jen jejich chemické složení a přírodní forma (pro tělo snadno vstřebatelná), ale nesmírně složitá vzájemná provázanost jednotlivých složek. Právě ona stojí za jejich neobyčejnou účinností a silou, kterou již po poměrně krátké době užívání na sobě můžeme pozorovat. O zelených potravinách se dá hodně psát a mluvit, ale jejich účinky pocítíte teprve až je začnete sami používat.

Zdroj: www.zelenepotraviny.com


 

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode