Archiv článků

  • 24.02.2013 19:31

    Avokádovo-kokosová polévka (raw food) – recept od Secret of raw

    Recept na chutnou raw polévku z čerstvého avokáda a čerstvého kokosu podle restaurace Secret of raw.   INGREDIENCE: zralé avokádo kokosová voda z čerstvého kokosu čerstvý kokos – dužina koření - chilli, kari, česnek, petrželka, citronová šťáva   POSTUP: Oloupeme zralé avokádo a...

  • 24.02.2013 12:44

    Mangovo-oříškový krém (raw food)

    Jednoduchý recept pro osvěžující mangovo-oříškový krém v raw food kvalitě, určený pro okamžitou spotřebu (nebo spotřebu během téhož dne). Tento krém z manga a oříšků můžete použít místo marmelády k natření na sušenky nebo ho jíst samostatně lžičkou (jako zdravá náhražka dětského...

  • 22.02.2013 20:37

    Banánovo-oříškový krém (raw food)

    Rychlý recept pro osvěžující banánovo-oříškový krém v raw food kvalitě, určený pro okamžitou spotřebu (nebo spotřebu během téhož dne). Tento krém můžete použít místo marmelády k natření na sušenky, nebo ho jíst samostatně lžičkou (jako zdravá náhražka dětského pribiňáku, termixu...),...

  • 22.02.2013 20:15

    Meruňková marmeláda ze sušených meruněk (raw food)

    Recept na jednoduchou meruňkovou marmeládu, v raw food kvalitě, kterou uvítáte zejména v období, kdy nemáme k dispozici čerstvé meruňky. Nemáme čerstvé, ale není problém si koupit sušené, a to dokonce v raw kvalitě a nesířené sušené meruňky. Takže jak na to?   INGREDIENCE: sušené...

  • 17.02.2013 20:10

    Hospodaření s kyselinami a překyselení organismu

    Příčinou revmatismu, ale i většiny ostatních nemocí, je překyselení organismu (acidóza). Naše krev a celé vnitřní prostředí jsou původně zásadité povahy. Když ve stravě převažují kyselinotvorné potraviny, přijde k přetížení orgánů, které vylučují škodliviny. Jde především o ledviny.   Při...

  • 17.02.2013 18:49

    Syrové mléko a ničivá pasterizace – názory několika odborníků

    Mléko. Bílá tekutina, o které se vedou desítky let hojné debaty a spory. Je mléko zdravé nebo nezdravé? Je zdravé syrové mléko nebo pasterizované či homogenizované? Je lepší kravské, kozí nebo ovčí? Je jakékoli mléko, jiné než lidské mateřské, pro člověka vůbec vhodné? Co člověk, to názor. A kdo se...

  • 17.02.2013 18:04

    Syrové mléko a ničivá pasterizace – názory několika odborníků

    Mléko. Bílá tekutina, o které se vedou desítky let hojné debaty a spory. Je mléko zdravé nebo nezdravé? Je zdravé syrové mléko nebo pasterizované či homogenizované? Je lepší kravské, kozí nebo ovčí? Je jakékoli mléko, jiné než lidské mateřské, pro člověka vůbec vhodné? Co člověk, to názor. A kdo se...

  • 17.02.2013 13:18

    Slunečnicová pasta a cuketové hranolky s oblohou (raw food)

    Recept na vydatnou a zdravou raw food večeři nebo oběd, množství přibližně na jednu porci. INGREDIENCE  - SLUNEČNICOVÁ PASTA Slunečnicová semínka – ½ až ¾ hrnku natural slunečnicových semínek (naklíčených nebo 12 až 24 hodin máčených ve studené/vlažné vodě). Olivový olej – 2 lžíce...

  • 16.02.2013 20:11

    Mrkvová kari polévka krémová (raw food)

    Jednoduchý recept na raw krémovou mrkvovou kari polévku. Krémové konzistence v ní docílíme pomocí kešu oříšků. Tato vitariánská polévka je hotová do 10 minut.   INGREDIENCE (množství na jednu porci vydatné polévky): Voda - 3/4 šálku studené či vlažné vody. Mrkev - 1 šálek hrubě...

  • 16.02.2013 10:10

    Brokolicová pomazánka podle Anny (raw food)

    Recept na tuto brokolicovou raw pomazánku nám poskytla Anna Hýžová. INGREDIENCE: Brokolice - malá hlávka čerstvé brokolice Avokádo - 1 zralé avokádo Estragon - 3 snítky čerstvého estragonu Bazalka - 1 menší snítka čerstvé bazalky Petržel - 3 snítky zelené natě petrželky Česnek - 3 stroužky...

Záznamy: 211 - 220 ze 274
<< 20 | 21 | 22 | 23 | 24 >>
 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode