Archiv článků

  • 16.02.2013 09:30

    Sezamové kuličky – zdravé mlsání podle Anny (raw food)

    Recept na sladké sezamové raw kuličky, který nám poskytla Anna Hýžová. Kuličky můžete zařadit mezi raw vánoční cukroví. INGREDIENCE Mandle - ½ šálku natural raw oloupaných mandlí (pozor: loupat za studena, po spaření by již byly enzymy v mandlích zničeny, včetně mnoha důležitých vitamínů a...

  • 16.02.2013 09:15

    Fíkovka – fíkovo-čokoládový dezert od Anny (raw food)

    Recept na sladký a zdravý fíkovo-čokoládový raw dezert, který nám poskytla Anna Hýžová.     INGREDIENCE – FÍKOVÁ PLACKA: Fíky – šálek natural raw bio fíků Kokosový olej – 2 lžíce panenského kokosového oleje (koupíte zde ») Kakaový prášek – 2 lžíce nepraženého raw kakaového prášku...

  • 15.02.2013 21:11

    Cizrnový humus se zeleninovou oblohou (raw food)

    Jednoduchá varianta cizrnového humusu. Variant existuje určitě více, tento recept berte jako tip na jeden z nich. Možná ho jednou vyzkoušíte přesně takto, a příště Vás napadnou různé obměny dle vašich preferovaných chutí. Kreativitě se meze nekladou.   INGREDIENCE ANEB CO POTŘEBUJETE...

  • 12.02.2013 20:47

    Rostlinné klíčky – přírodní zdroj enzymů, minerálů, vitamínů, proteinů... a cesta k omládnutí

    Rostlinné klíčky, namáčení, klíčení, nakličovadla a čerstvé výhonky, to jsou témata pro příznivce syrové živé stravy zcela běžná, tyto procesy jsou vlastně na denním pořádku. V dnešní době to není nic nového a převratného, o klíčení a konzumování naklíčených semen a obilovin se toho již...

  • 12.02.2013 20:45

    Rostlinné klíčky – přírodní zdroj enzymů, minerálů, vitamínů, proteinů... a cesta k omládnutí

    Rostlinné klíčky, namáčení, klíčení, nakličovadla a čerstvé výhonky, to jsou témata pro příznivce syrové živé stravy zcela běžná, tyto procesy jsou vlastně na denním pořádku. V dnešní době to není nic nového a převratného, o klíčení a konzumování naklíčených semen a obilovin se toho již...

  • 11.02.2013 20:25

    Hospodaření s kyselinami a překyselení organismu

    Příčinou revmatismu, ale i většiny ostatních nemocí, je překyselení organismu (acidóza). Naše krev a celé vnitřní prostředí jsou původně zásadité povahy. Když ve stravě převažují kyselinotvorné potraviny, přijde k přetížení orgánů, které vylučují škodliviny. Jde především o ledviny.   Při...

  • 11.02.2013 20:05

    Bílý cukr a proč se mu vyhýbat

    Složky každé přirozené potraviny jsou ve vzájemném harmonickém poměru. Je to důležité pro trávení, protože složky se navzájem doplňují. Například na trávení pšeničného zrna jsou nepostradatelné otruby, protože vitamín B a vápník, které jsou jejich složkami, jsou potřebné pro trávení škrobu a cukru...

  • 11.02.2013 19:45

    Bílý cukr a proč se mu vyhýbat

    Složky každé přirozené potraviny jsou ve vzájemném harmonickém poměru. Je to důležité pro trávení, protože složky se navzájem doplňují. Například na trávení pšeničného zrna jsou nepostradatelné otruby, protože vitamín B a vápník, které jsou jejich složkami, jsou potřebné pro trávení škrobu a cukru...

  • 11.02.2013 07:45

    Celerová polévka krémová (raw food)

    Jednoduchý recept na raw krémovou celerovou polévku. Krémové konzistence docílíme pomocí kešu oříšků. Polévka je hotová do 10 minut.   INGREDIENCE ANEB CO POTŘEBUJETE (množství na jednu porci vydatné polévky): Voda - 3/4 šálku studené či vlažné vody. Celer - 1 šálek hrubě nasekaného či...

  • 10.02.2013 15:38

    Rajčatová polévka s dýňovými semínky (raw food)

    Jednoduchá rajčatová raw food polévka, kterou máte připravenou během 10 minut. Krémovější a hustší konzistence v ní docílíme pomocí dýňových semínek.   INGREDIENCE ANEB CO POTŘEBUJETE (množství na jednu porci vydatné polévky): ¾ hrnku studené vody Dýňová semínka (2 lžíce natural dýňových...

Záznamy: 221 - 230 ze 274
<< 21 | 22 | 23 | 24 | 25 >>
 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode