Archiv článků

  • 11.02.2013 20:25

    Hospodaření s kyselinami a překyselení organismu

    Příčinou revmatismu, ale i většiny ostatních nemocí, je překyselení organismu (acidóza). Naše krev a celé vnitřní prostředí jsou původně zásadité povahy. Když ve stravě převažují kyselinotvorné potraviny, přijde k přetížení orgánů, které vylučují škodliviny. Jde především o ledviny.   Při...

  • 11.02.2013 20:05

    Bílý cukr a proč se mu vyhýbat

    Složky každé přirozené potraviny jsou ve vzájemném harmonickém poměru. Je to důležité pro trávení, protože složky se navzájem doplňují. Například na trávení pšeničného zrna jsou nepostradatelné otruby, protože vitamín B a vápník, které jsou jejich složkami, jsou potřebné pro trávení škrobu a cukru...

  • 11.02.2013 19:45

    Bílý cukr a proč se mu vyhýbat

    Složky každé přirozené potraviny jsou ve vzájemném harmonickém poměru. Je to důležité pro trávení, protože složky se navzájem doplňují. Například na trávení pšeničného zrna jsou nepostradatelné otruby, protože vitamín B a vápník, které jsou jejich složkami, jsou potřebné pro trávení škrobu a cukru...

  • 11.02.2013 07:45

    Celerová polévka krémová (raw food)

    Jednoduchý recept na raw krémovou celerovou polévku. Krémové konzistence docílíme pomocí kešu oříšků. Polévka je hotová do 10 minut.   INGREDIENCE ANEB CO POTŘEBUJETE (množství na jednu porci vydatné polévky): Voda - 3/4 šálku studené či vlažné vody. Celer - 1 šálek hrubě nasekaného či...

  • 10.02.2013 15:38

    Rajčatová polévka s dýňovými semínky (raw food)

    Jednoduchá rajčatová raw food polévka, kterou máte připravenou během 10 minut. Krémovější a hustší konzistence v ní docílíme pomocí dýňových semínek.   INGREDIENCE ANEB CO POTŘEBUJETE (množství na jednu porci vydatné polévky): ¾ hrnku studené vody Dýňová semínka (2 lžíce natural dýňových...

  • 09.02.2013 20:17

    Zeleninová polévka s avokádem (raw food) – více variant

    Jednoduchý variabilní recept na vydatnou zeleninovou raw polévku. Krémové konzistence docílíte přidáním zralého avokáda nebo semínek či ořechů.   INGREDIENCE ANEB CO POTŘEBUJETE - množství na jednu vydatnou porci: 3/4 šálku studené či vlažné vody půlka zralého avokáda 1 mrkev (nakrájená na...

  • 03.02.2013 19:59

    Žampionová polévka (raw food)

          Poctivá žampionová polévka ve 100% raw food kvalitě. Zachovává si tedy všechny živiny (enzymy, vitamíny, stopové prvky a látky v přirozeném poměru). Polévka je hotová za 8 minut.   INGREDIENCE: Čerstvé syrové žampiony (1 až 2 hrsti žampionů). Mandlové mléko (1 až...

  • 03.02.2013 19:30

    Špenátovo-dýňová polévka (raw food)

    Další zelená raw food polévka, kterou máte připravenou během 10 minut. Vitariánský recept.   INGREDIENCE ANEB CO POTŘEBUJETE: Špenát (1 až 2 hrsti dle množství polévky) - vlastní ze zahrádky nebo koupený čerstvý baby špenát. Dýně (1 až 2 hrsti kousků dýně) - Hokkaidó nebo obyčejné dýně ze...

  • 03.02.2013 19:05

    Kuchyňská sůl? Nepoužívat! Když potřebujete solit, tak zvolte mořskou či jinou organickou sůl. I té jen trošku!

    “Vy jste solí země.” Jako je sůl kořením pro jídlo, stejně mají být křesťané kořením pro lidstvo. Uvádí-li se v Bibli místy sůl v podobenství, ještě to neznamená, že se řeší otázka, je-li sůl zdravá nebo ne. Z biblického citátu můžeme poznat jen tolik, že chuťově fádní pokrm můžeme solí okořenit. V...

  • 03.02.2013 18:44

    Kuchyňská sůl? Nepoužívat! Když potřebujete solit, tak zvolte mořskou či jinou organickou sůl. I té jen trošku!

    "Vy jste solí země.” Jako je sůl kořením pro jídlo, stejně mají být křesťané kořením pro lidstvo. Uvádí-li se v Bibli místy sůl v podobenství, ještě to neznamená, že se řeší otázka, je-li sůl zdravá nebo ne. Z biblického citátu můžeme poznat jen tolik, že chuťově fádní pokrm můžeme solí okořenit. V...

Záznamy: 231 - 240 ze 279
<< 22 | 23 | 24 | 25 | 26 >>
 
 

Reklama:

© 2012-2019 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.