Archiv článků

  • 22.11.2012 08:33

    Enzymy v potravě a jejich důležitost pro lidské zdraví

    Přítomnost enzymů v denní stravě má pro zachování lidského zdraví naprosto zásadní význam. Pokud tělo přijímá pouze biologicky “mrtvou”, chemicky a tepelně upravovanou stravu, vyčerpává se nutnou produkcí enzymů, které by za normálních okolností přijalo již syntetizované spolu s “živou”...

  • 21.11.2012 21:03

    Jednoduché cukry – mýty a fakta

    V otázce jednoduchých cukrů a konzumace ovoce existuje snad nejvíce zmatku a desinformace na poli nutriční vědy i obecného povědomí o zdravé stravě jako v žádné jiné. Ovoce je sice všeobecně považováno a uznáváno za zdravé, zároveň však bylo zatraceno a prokleto mnoha výživovými směry a...

  • 21.11.2012 08:10

    Enzymy v potravě a jejich důležitost pro lidské zdraví

    Přítomnost enzymů v denní stravě má pro zachování lidského zdraví naprosto zásadní význam. Pokud tělo přijímá pouze biologicky “mrtvou”, chemicky a tepelně upravovanou stravu, vyčerpává se nutnou produkcí enzymů, které by za normálních okolností přijalo již syntetizované spolu s “živou”...

  • 21.11.2012 08:00

    Co je to živá strava neboli living foods či raw food?

    Živá strava neboli living foods (raw food) je pojem označující potravu tepelně ale i chemicky neupravovanou. Vychází z vědeckých poznatků, že jakákoli tepelná úprava a nešetrné průmyslové zpracování ničí výživné hodnoty v potravinách, mění jejich molekulární strukturu a ty se tak stávají...

  • 21.11.2012 08:00

    Co je to živá strava neboli living foods či raw food?

    Živá strava neboli living foods (raw food) je pojem označující potravu tepelně ale i chemicky neupravovanou. Vychází z vědeckých poznatků, že jakákoli tepelná úprava a nešetrné průmyslové zpracování ničí výživné hodnoty v potravinách, mění jejich molekulární strukturu a ty se tak stávají méně...

  • 21.11.2012 07:32

    Srovnávací anatomie aneb je člověk všežravec nebo býložravec?

    Lidé jsou nejčastěji označováni za "všežravce". Toto zařazení je založeno na "pozorování", kdy lidé všeobecně jedí pestré množství rostlinné a živočišné stravy. Kultura, zvyklosti a návyky jsou však při posuzování lidských stravovacích praktik matoucí proměnnou. "Pozorování" není tedy nejlepší...

  • 21.11.2012 07:30

    Srovnávací anatomie aneb je člověk všežravec nebo býložravec?

    Lidé jsou nejčastěji označováni za "všežravce". Toto zařazení je založeno na "pozorování", kdy lidé všeobecně jedí pestré množství rostlinné a živočišné stravy. Kultura, zvyklosti a návyky jsou však při posuzování lidských stravovacích praktik matoucí proměnnou. "Pozorování" není tedy nejlepší...

Záznamy: 271 - 277 ze 277
<< 24 | 25 | 26 | 27 | 28
 
 

Reklama:

© 2012-2019 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.