Rozhovory
-
06.03.2016 17:57
Rozhovor - Sylva Petrová: Nepříjemnosti života mne obohatily a ozdravily
Rozhovor se Sylvou Petrovou, pořízený v únoru 2016 Renatou Petříčkovou pro web KULTURA21.CZ Úryvek z rozhovoru: Kdysi začala s raw food, jako téměř každý, převážně ji k tomu vedly zdravotní důvody. A založila postupně dva weby věnující se především receptům a stravování, které sama považuje za...
-
01.03.2016 17:43
Rozhovor se Sylvou: "Poslouchám své tělo"
Rozhovor se Sylvou Petrovou, pořízený v lednu 2016 Renatou Petříčkovou. Úryvek z rozhovoru: Renata: Skvělý rozhovor s autorkou projektů věnujících se syrové stravě ke knize Česká raw food: Tajemství těch nejlepších. Zaujal mne především lehký a zdravý rozum, s jakým ke své stravě Sylva přistupuje....
-
13.10.2015 18:31
Rozhovor s Annou Hýžovou: „Potraviny se mají jíst, jak je příroda vytvořila“
Tento rozhovor, z podzimu 2015, byl převzat se svolením autora z Hradeckého deníku.cz. Anna Hýžová je spisovatelka a nestorka živé stravy. Celý život prožila v Hradci Králové. Před 12 lety jí vážná nemoc změnila život a tak začala jinak jíst, jinak myslet a jinak žít. A díky této změně se stala...
-
22.02.2015 15:41
Rozhovor s Petrou alias Rawstlinkou: „Nejšťastnější jsem, když mohu s lidmi sdílet jídlo, které mám nejradši.“
A je tu opět rozhovor alias rawzhovor na téma vitariánství, raw food, syrová či živá strava nebo též trochu divoce znějící „syrovojedení“. Další ženou, která má s vitariánskou stravou delší zkušenosti, je Petra Petrinsky Slabá alias Rawstlinka. A jelikož je to odvážná žena, svolila, abych ji...
-
12.12.2014 17:47
Rozhovor s Miroslavou: „Vitariánství mi poskytlo možnost spojit fyzično s duchovnem. Fyzická stránka a její čistota úzce souvisí s čistotou duchovní...“
Pro další z řady rozhovorů s lidmi podnikajícími v oblasti raw food anebo lidmi, kteří mají s vitariánskou stravou delší zkušenosti, jsem si vybrala jednatelku kavárny MyRaw Café, paní Miroslavu Malaníkovou. Kavárna, zaměřená na vegan raw food stravu, byla otevřena 9. 9. 2014 a najdete ji v Praze...
-
06.12.2014 22:22
Rozhovor s Evou: „… po měsíci jen na raw stravě jsem pochopila, že je to skvělá záležitost pro tělo, ale musí to souznít i s duší.“
A je tu další rozhovor s osobností ze světa raw food alias vitariánství. Tentokráte jsem k němu vyzvala paní Evu Kavkovou, spolumajitelku restaurace (projektu) Secret of Raw v Praze. Eva Kavková (Secret of raw) Milá Evi, nejprve Tě poprosím, aby ses čtenářům webu www.syrova-strava.cz trochu...
-
17.11.2014 17:26
Rozhovor s Janem: „Mým snem je sdělit co nejvíce lidem, že mají v životě volbu v tom, co jedí a dělají…
Pro tento rozhovor jsem si vybrala muže, který našel zálibu ve světě raw food alias syrové živé stravy a pomocí svého e-shopu usnadňuje život mnohým z nás, a to nejen vitariánům, ale všem, kteří se zajímají o zdravější způsoby stravování a života celkově. Tímto mužem je pan Ing. Jan Petr, majitel,...
-
24.05.2014 13:09
Tereza Havrlandová: Deset let vitariánkou. Kam ji to přivedlo?
Pokud máte rádi kupované raw čokolády, tyčinky, krekry a jiné dobroty, patrně znáte také značku Lifefood. Majitelka firmy Tereza Havrlandová pojala záměr dovážet a následně i vyrábět raw potraviny v době, kdy na našem trhu tento sortiment zcela chyběl. Psal se rok 2007, když s pomocí dvou kamarádů...
-
08.02.2014 11:31
Rozhovor s pány z projektu Živé pokušení – díl druhý: Renda
Tentokráte jsem se rozhodla udělat rozhovor se všemi „pány z Živé trojky“, jak je nazývám, aneb se třemi muži, kteří společně tvoří projekt Živé pokušení na stránkách www.zivepokuseni.cz. Poslala jsem každému z nich stejné otázky. Pojďme se podívat, jak se s nimi poprali. Díly druhý aneb...
-
26.01.2014 10:15
Rozhovor s pány z projektu Živé pokušení – díl první: Radek
Tentokráte jsem se rozhodla udělat rozhovor se všemi „pány z Živé trojky“, jak je nazývám, aneb se třemi muži, kteří společně tvoří projekt Živé pokušení na stránkách www.zivepokuseni.cz. Poslala jsem každému z nich stejné otázky. Pojďme se podívat, jak se s nimi poprali. Díl první aneb...
-
10.07.2013 20:18
Rozhovor s Cecílií: „Mojí motivací bylo zdraví a snaha o maximalizaci mého potenciálu“
I tentokráte jsem pro Vás připravila rozhovor s další odvážnou ženou, která se vrhla do světa raw food a posunula svůj život novým směrem. Tou ženou je Cecílie Jílková, která se aktuálně (mimo jiné) věnuje zejména výživovému poradenství. Přijměte touto cestou další povzbuzení a inspiraci. Milá...
-
25.05.2013 14:34
Rozhovor s Annou: „... řekla jsem si: Vyléčím se také díky živé stravě“
Milí čtenáři, je konec května 2013 a já jsem ráda, že zde mohu uveřejnit rozhovor, který jsem pro Vás pořídila s úžasnou ženou, Annou Hýžovou, která má nejen teoretické znalosti o syrové živé stravě, ale hlavně praktické několikaleté zkušenosti a sama sobě i mnoha jiným lidem ukázala (a stále...
-
09.04.2013 08:30
Zelené potraviny, ječmen a chlorella - rozhovor s MUDr. Miloslavem Lacinou
Rozhovor na téma "zelené poraviny" s MUDr. Lacinou z června 2012: V poslední době se začíná více hovořit o ječmeni a jeho účincích na lidský organismus. Proč tomu tak je? Má to konkrétní opodstatnění? „Mladý ječmen patří mezi takzvané zelené potraviny...
-
21.03.2013 17:13
Člověk má být zdravý, bohatý a šťastný. Jak to souvisí s jídlem?
„Kdyby mi chyběl řízek, nebyla by to správná cesta“, říká vitariánka Anna Hýžová v rozhovoru o jídle, který nakonec jen o jídle není. Spíš o hledání cesty, na které vám bude dobře. Pokud platí, že jíme i očima, živá, tedy syrová strava je opulentní hostinou. Díky čerstvým barvám jídlo přímo září....
ZAJÍMAVÉ ROZHOVORY NA FACEBOOKU
Našli jste nějaký zajímavý rozhovor? O zdravé stravě, o přírodě, o alternativních léčebných směrech, o módě, o kultuře, o sportu, ze světa vědy a techniky? Sdílejte ho ve skupině ROZHOVORY a inspirujme se navzájem! Vítané jsou zejména rozhovory podporující vitalitu a inspirující ke zdravému životnímu stylu.