Archiv článků
-
10.07.2013 21:14
Makovo-fíkový koláč od paní Cecílie (raw food)
Recept na sladký a zdravý raw dezert - Makovo-fíkový raw koláč, přirozeně bezlepkový, bez cukru, bez sóji, bez éček a konzervantů. Zkrátka vitariánský recept, který nám poskytla paní Cecílie Jílková. INGREDIENCE: 2 a 1/2 šálku mletých ořechů 1 šálek strouhaného kokosu 7...
-
10.07.2013 20:18
Rozhovor s Cecílií: „Mojí motivací bylo zdraví a snaha o maximalizaci mého potenciálu“
I tentokráte jsem pro Vás připravila rozhovor s další odvážnou ženou, která se vrhla do světa raw food a posunula svůj život novým směrem. Tou ženou je Cecílie Jílková, která se aktuálně (mimo jiné) věnuje zejména výživovému poradenství. Přijměte touto cestou další povzbuzení a inspiraci. Milá...
-
18.06.2013 15:03
Bezová limonáda aneb osvěžující letní nápoj z květů černého bezu
Recept na domácí bezovou limonádu aneb osvěžující nápoj z čerstvých květů černého bezu. INGREDIENCE (na 1,5 litru): 5 velkých čerstvých květů černého bezu Džbán nebo plastová lahev s cca 1,5 litrem studené vody 1 citrón POSTUP: Čerstvé květy černého bezu krátce opláchneme ve studené...
-
07.06.2013 17:28
Avokádovo-oříšková pomazánka (raw food)
Rychlý recept na jednoduchou domácí pomazánku z avokáda a ořechů, přirozeně bez mléka, laktózy, bez cukru, bez soji, bez lepku (gluten free), bez konzervantů a barviv. Hotová je během 8 minut. INGREDIENCE: Avokádo – 1 až 2 zralá avokáda Lískové oříšky nebo mandle – hrst natural...
-
07.06.2013 17:11
Avokádová pomazánka (raw food)
Recept na velice jednoduchou domácí pomazánku z avokáda, přirozeně bez mléka, laktózy, bez cukru, bez sóji, bez lepku (gluten free), bez konzervantů a barviv. Hotová je během 5 minut. Avokádovou pomazánku můžete namazat na raw chlebíčky/krekry, ale také na plátek okurky či cukety. Můžete si z...
-
25.05.2013 14:34
Rozhovor s Annou: „... řekla jsem si: Vyléčím se také díky živé stravě“
Milí čtenáři, je konec května 2013 a já jsem ráda, že zde mohu uveřejnit rozhovor, který jsem pro Vás pořídila s úžasnou ženou, Annou Hýžovou, která má nejen teoretické znalosti o syrové živé stravě, ale hlavně praktické několikaleté zkušenosti a sama sobě i mnoha jiným lidem ukázala (a stále...
-
26.04.2013 19:59
Zelené potraviny během těhotenství a kojení
"Velmi častým dotazem na přednáškách, v elektronické poště i po telefonu je, jak se zelenými potravinami v období těhotenství a kojení. Mnoho žen se obává v těchto, pro ně velmi důležitých životních údobích, zelené potraviny užívat, či je začít užívat. Pokud Mladý ječmen Green Ways či Chlorellu...
-
26.04.2013 19:02
Zelené potraviny během těhotenství a kojení
"Velmi častým dotazem na přednáškách, v elektronické poště i po telefonu je, jak se zelenými potravinami v období těhotenství a kojení. Mnoho žen se obává v těchto, pro ně velmi důležitých životních údobích, zelené potraviny užívat, či je začít užívat. Pokud Mladý ječmen Green Ways či Chlorellu...
-
09.04.2013 08:30
Zelené potraviny, ječmen a chlorella - rozhovor s MUDr. Miloslavem Lacinou
Rozhovor na téma "zelené poraviny" s MUDr. Lacinou z června 2012: V poslední době se začíná více hovořit o ječmeni a jeho účincích na lidský organismus. Proč tomu tak je? Má to konkrétní opodstatnění? „Mladý ječmen patří mezi takzvané zelené potraviny...
-
28.03.2013 19:53
Domácí raw čokoláda – bohatý zdroj hořčíku, antioxidantů a energie
Čokoláda patří asi k nejoblíbenějším pochutinám na Zemi. Pokud si koupíte nebo sami vyrobíte pravou čokoládu z nepraženého kakaa, nejenže si pochutnáte, povzbudíte své smysly, zvýšíte hladinu své energie, ale také obohatíte své tělo řadou důležitých látek, jako jsou antioxidanty, minerály...