Archiv článků

  • 08.12.2012 11:00

    Syrové marinované žampiony (raw food)

    Jednoduchý recept na raw food žampióny. POSTUP: Syrové žampiony nakrájejte na plátky a vložte do nějaké zavíratelné krabičky nebo misky, ve které to pak budete moci dát do ledničky. Připravte si jednoduchou marinádu = smíchejte tyto ingredience: Olivový olej (možné zkoušet i jiné druhy jako...

  • 08.12.2012 10:44

    Zelený raw food koktejl aneb green smoothie banánové s lupením

    Green smoothie aneb zelený koktejl banánový patří mezi základní a nejjednodušší green smoothie. Nazvala jsem tento recept „Green smoothie banánové s lupením“, protože základ je vždy stejný a podle toho, jaké „lupení“ k tomu základu přidáte, Vám vznikne mírně odlišný „zelený raw food koktejl“...

  • 08.12.2012 10:16

    Zelené potraviny – chlorofyl a enzymy

    Jedná se o potraviny, nejen o doplněk stravy. Zelené potraviny sytí, tzn. obsahují celou škálu živin nezbytných pro růst, stavbu a fungování buněk jednotlivých tkání (vitamíny, minerální látky, bílkoviny a nukleové kyseliny, enzymy atd.) a čistí – obsahují takové látky (chlorofyl, antioxidanty,...

  • 05.12.2012 19:34

    Lískooříškové mléko natural - základní recept

    Lískooříškové mléko, stejně jako mandlové, je velmi snadná záležitost. Potřebujete k jeho výrobě jen natural lískové oříšky, vodu a mixér.   Lískové oříšky 24 hodin anebo přes noc namočte ve studené/vlažné vodě. Tím ze syrových oříšků vzniknou enzymaticky živé a pro nás výživné a dobře...

  • 05.12.2012 19:00

    Mandlové mléko natural - základní recept

    Mandlové mléko je velmi snadná záležitost. Potřebujete k jeho výrobě jen natural neloupané a nepražené mandle, vodu a mixér. To zní dobře, nemyslíte?   Mandle 24 hodin anebo přes noc namočte ve studené/vlažné vodě. Tím ze syrových mandlí vzniknou enzymaticky živé a pro nás výživné a dobře...

  • 05.12.2012 18:48

    Přirozená strava, enzymy a jejich význam podle Ernsta Güntera

    Co vlastně enzymy jsou a v čem spočívá jejich význam? Enzymy jsou organické látky, které vznikají v rostlinných a živočišných organismech a umožňují rozložení a zužitkování naší přirozené potravy a různé metabolické procesy ve tkáních. Bez enzymů se buňky nemohou dělit. Nemohou růst ani v...

  • 05.12.2012 07:39

    Přirozená strava, enzymy a jejich význam podle Ernsta Güntera

    Co vlastně enzymy jsou a v čem spočívá jejich význam? Enzymy jsou organické látky, které vznikají v rostlinných a živočišných organismech a umožňují rozložení a zužitkování naší přirozené potravy a různé metabolické procesy ve tkáních. Bez enzymů se buňky nemohou dělit. Nemohou růst ani v...

  • 24.11.2012 19:37

    Přirozená a nepřirozená strava z pohledu MUDr. Kristine Nolfi

    Jak všichni víme, život je připoutaný k hmotnému organismu - tělu. Toto tělo musí být proto schopné vázat životní energii, což je skutečnost, s kterou náležitě nepočíláme. Je nám též známo, že náš život úplně závisí na Slunci. Kdyby nebylo Slunce, nebylo by ani života na Zemi, jen tma a pronikavý...

  • 24.11.2012 12:00

    Přirozená a nepřirozená strava z pohledu MUDr. Kristine Nolfi

    Jak všichni víme, život je připoutaný k hmotnému organismu - tělu. Toto tělo musí být proto schopné vázat životní energii, což je skutečnost, s kterou náležitě nepočíláme. Je nám též známo, že náš život úplně závisí na Slunci. Kdyby nebylo Slunce, nebylo by ani života na Zemi, jen tma a pronikavý...

  • 23.11.2012 20:36

    Vitariánství a triangl sluneční stravy podle Davida Wolfa

    Kniha Davida Wolfa Sunfood Diet Success System patří ke stěžejním literárním dílům v oblasti vitariánství (angl. - raw foodism). Základní myšlenkou celé knihy je vyváženost stravy na základě magického trojúhelníku –sunfood triangle. Není pochyb o tom, že základem tělu prospěšného jídelníčku je...

Záznamy: 261 - 270 ze 279
<< 24 | 25 | 26 | 27 | 28 >>
 
 

Reklama:

© 2012-2019 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.