Vitariánský RAinboW CHEESECAKE podle MyRaw Café (raw food)

19.08.2014 19:18

Vitariánský recept na raw dezert RAinboW CHEESECAKE podle MyRaw Café. Mlsání ve stylu raw food alias živé stravy nejen pro slavnostní příležitost. Zdravý dort přirozeně bez lepku, bez přidaného cukru, bez laktózy, bez mléka a mléčných produktů, bez sóji, bez éček a konzervantů. Zdravé mlsání nejen pro vitariány a vegany.

INGREDIENCE NA KORPUS:

  • 3 hrnky strouhaného bio kokosu
  • 4 lžíce organických brusinek
  • 2 lžíce panenského kokosového oleje


INGREDIENCE NA ČERVENOU VRSTVU:

  • 2 hrnky malin
  • 8 lžic panenského kokosového oleje (cca 100 ml)


INGREDIENCE NA SVĚTLE ČERVENOU VRSTVU:

  • 1 hrnek červeného rybízu
  • 5 lžic panenského kokosového oleje (cca 60 ml)


INGREDIENCE NA ORANŽOVOU VRTSVU:

  • 1 hrnek meruněk
  • 1-2 lžíce citrónové šťávy
  • 5 lžic panenského kokosového oleje (cca 60 ml)


INGREDIENCE NA ŽLUTOU VRSTVU:

  • 1 větší mango
  • 5 lžic panenského kokosového oleje (cca 60 ml)


INGREDIENCE NA SVĚTLE FIALOVOU VRSTVU:

  • 1 hrnek švestek
  • 8 lžic panenského kokosového oleje (cca 100 ml - byly zralejší a dost vodové, proto přídavek kokosáku)


INGREDIENCE NA TMAVĚ FIALOVOU VRSTVU:

  • 1 hrnek lesních borůvek
  • 6 lžic kokosového oleje (cca 70 ml)


Poznámka: Každou vrstvu si oslaďte podle chuti například raw agávovým sirupem.

POSTUP:
1/ Dejte roztát kokosový olej: kokosový olej taje při cca 25 °C, stačí ho dát na chvíli na sluníčko, do sušičky nebo vodní lázně. Budeme potřebovat celkem cca 450-500 ml kokosového oleje. Zralé ovoce obsahuje dost vody, která bez ořechů hůře tuhne, proto větší množství kokosového oleje.
2/ K strouhanému kokosu přidejte brusinky a mixujte v robotu. Přidejte 2 lžíce kokosového oleje a mixujte, dokud se nezačne směs lepit
3/ Do připravené formy na dort (dno vyložené potravinářskou fólií nebo papírem na pečení) vymačkejte připravenou lepkavou směs.
4/ Do mixéru přidejte ovoce, kokosový olej, u meruňkové vrstvy ještě citrónovou vrstvu, agáve na doslazení, pokud máte raději sladší a směs v mixéru pořádně rozmixujte.
5/ Směs vylejte do připravené formy s korpusem (kdo má rád kousky ovoce v dortech, tak teď je vhodná příležitost tam hodit pár kousků třeba vypeckovaných švestek)
6/ zašoupejte formou, aby se zarovnala do jedné hladiny
Bod 4 až 6 opakujte pro každou vrstvu, kterou vlívejte doprostřed již rozdělaného dortu.
7/ Dort dejte přes noc ztuhnout do lednice (nebo na kratší dobu do mrazáku).
8/ Na ozdobu použijeme ovoce, které nám zbylo (případně nějaké co máte po ruce) a okraje dortu lžičkou pokryjeme strouhaným kokosem.

Pozn.: Tento recept pro www.syrova-strava.cz poskytla kavárna MyRaw Café (www.myraw.cz).


 

 

 

Zpět

 
 

Reklama:

© 2012-2017 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.