Vitariánské cuketovo-čokoládové řezy podle projektu ZÁSADNĚ ZDRAVĚ (raw food)

15.08.2014 07:40

Vitariánský recept na raw cuketovo-čokoládové řezy od paní Jany z projektu ZÁSADNĚ ZDRAVĚ. Živý vitariánský dezert přirozeně bez lepku, bez přidaného cukru, bez laktózy, bez sóji, konzervantů, bez umělých barviv a podobně.  Zdravé mlsání pro celou rodinu.

Dle receptu níže vytvoříte cca 20 kusů/řezů.

INGREDIENCE na korpus:

  • 150 g natural mandlí
  • 60 g natural lískových oříšků
  • 3 lžíce agávového sirupu
  • ½ lžičky vanilky


INGREDIENCE na náplň:

  • 200 g raw kakaové hmoty
  • 50 g raw kakaového másla
  • 100 ml kokosového mléka*
  • 100 ml sirupu z agáve
  • 2 lžíce raw mandlového másla
  • ½ lžičky vanilky
  • ½ středně velké cukety
  • 30 g natural lískových ořechů
  • špetka nerafinované mořské soli


*Kokosové mléko můžete vyrobit 2 způsoby: rozmixováním dužiny jednoho mladého thajského/vietnamského kokosu a 300 ml vody anebo 3 polévkových lžic BIO sušeného kokosu s 300 ml vody.

POSTUP:
1. Plech o velikosti 30x20 cm s vyšším okrajem „vypolstrujte“ potravinovou folií, řezy pak lépe půjdou ven.
2. Rozmixujte nebo umelte všechny ořechy zvlášť a v míse je promíchejte spolu s agávovým sirupem a vanilkou.
3. Natlačte na dno plechu a pěkně udusejte. Dejte do ledničky.
4. V teplé lázni (do max 45 °C) rozpusťte kakaovou hmotu a máslo. Přilijte a vmíchejte kokosové mléko, agávový sirup, mandlové máslo, vanilku i sůl.
5. Nastrouhejte si cuketu na hrubším struhadle, vymačkejte z ní vodu a přidejte ke zbytku.
6. Vše rozmixujte do hladka a nasekejte si lískové ořechy.
7. Vyndejte korpus z ledničky, nalijte na něj čokoládovou náplň, sklepejte a zatřeste s formou, aby byl povrch hladký, posypte ořechy.
8. Dejte na cca 3 hodiny do ledničky anebo na hodinu do mrazničky.

 

Příprava: 10 min
Postup: 15 min
Chladnutí: 60 min v mrazničce

 

Pozn.: Tento recept poskytl pro www.syrova-strava.cz web ZÁSADNĚ ZDRAVĚ (www.zasadnezdrave.cz).



 

 

Zpět

 
 

Reklama:

© 2012-2017 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.