Quiche s cuketou a žampiony od paní Cecílie (raw food)

10.07.2013 21:31

Recept na raw food hlavní jídlo, syté, výživné, bez cukru, bez sóji, bez éček a konzervantů. Zkrátka vitariánský recept, který nám poskytla paní Cecílie Jílková.

 

INGREDIENCE:

Korpus:

  • 1 šálek mletých kešu oříšků
  • 1/4 šálku makadamských ořechů
  • 1/2 šálku mletých lněných semínek
  • 1 stroužek česneku
  • 1 PL lahůdkového droždí
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 PL citronové šťávy
  • špetka soli
  • voda dle potřeby

 

Náplň:

  • 1,5 cukety
  • 1 šálek mletých kešu oříšků
  • 2 PL citrónové šťávy
  • 1 střední cibule nebo 2 jarní cibulky
  • 3 PL lahůdkového droždí
  • špetka soli

 

Žampiony:

  • 2 šálky nakrájených žampionů
  • šťáva z 1 citronu
  • kmín
  • sůl dle chuti

 

Na ozdobení:

  • 3 cherry rajčátka
  • jarní cibulka
  • pažitka

 

POSTUP:

Žampiony smícháme se zbylými ingrediencemi a necháme marinovat.

 

Ingredience na korpus uhněteme dohromady, natlačíme do silikonové formy a sušíme 12 hodin na 42°C v sušičce nebo troubě. Poté, pokud se nám korpus zdá ještě příliš měkký, ho můžeme na chvilku dát do mrazáku.

 

Cuketu nakrouháme na kolečka a ze zbývajících ingrediencí na náplň umixujeme pastu. V polovině pasty cuketu obalíme, zbytek rozetřeme na korpus.

 

Nahoru naklademe cuketu. Zcedíme žampiony a naklademe také na korpus. Ozdobíme cherry rajčátky a nasekanou cibulkou a pažitkou.

Pozn.: Tento recept poskytla pro stránky www.syrova-strava.cz paní cecílie Jílková, www.najimseazhubnu.cz

 

Zpět

 
 

Reklama:

© 2012-2017 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.