Nepečený vitariánský jahodovo-čokoládový dort podle Kristiny (raw food)

16.02.2015 18:44

Raw recept na nepečený jahodovo-čokoládový dort s dvěma vrstvami krému podle Kristiny Ladecke. Báječné zdravé mlsání nejen pro vitariány či vegany. Dort je zároveň bez lepku, bez přidaného cukru a bez umělých dochucovadel a barviv. Prostě dobrůtka, po které si nemusíte nic vyčítat.


INGREDIENCE:

Na korpus:

  • 1 hrnek natural slunečnicových semínek
  • 2 hrnky datlí (např. Medjoul), vypeckovaných
  • 1/2 vanilkového lusku


Na čokoládový krém:

  • 5 velkých zralých avokád
  • 2 zralé banány
  • 1 a 1/2 hrnku vypeckovaných datlí (např. Medjoul)
  • 1/4 hrnku raw kakaa nebo raw karobu
  • 1/2 vanilkového lusku


Na kešu vanilkový krém:

  • 1/2 hrnku natural kešu oříšků, namočených přes noc ve studené vodě
  • 2 velké zralé banány
  • 1/2 vanilkového lusku
  • 4 polévkové lžíce raw kokosového sirupu (nebo více pokud třeba) nebo jiného raw sladidla


Na ozdobu:

  • 5 jahod, nakrájených podélně


Dále potřebujeme:

  • 1 větší forma na dorty (s odnímatelným kruhem)
  • 1 cukrárenská kapsa na zdobení


POSTUP:

  1. Do robotu (food processoru) vložíme všechny ingredience na korpus a zpracujeme na těsto. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a na dno formy vtlačíme těsto, abychom vytvořili korpus.
  2. Nyní si vytvoříme čokoládový krém. Vložíme všechny ingredience na krém do mixéru nebo food processoru a zpracujeme na hladký krém. Vlijeme do dortové formy a vložíme na chvíli do mrazáku.
  3. Připravíme si kešu vanilkový krém: Vložíme všechny ingredience na tento krém do mixéru a zpracujeme do hladka. Vložíme do mrazáku alespoň na 45 minut. Po vyjmutí dáme kešu krém do sáčku na zdobení a ozdobíme jím zchladlý dort. Vložíme ho znovu do mrazáku alespoň na 2 až 3 hodiny, dokud dort neztuhne.
  4. Vyndáme z mrazničky, odstraníme dortovou formu, a dort ozdobíme nakrájenými jahodami. Krájíme, servírujeme a vychutnáváme!

 

Pozn.: Tento recept pro www.syrova-strava.cz poskytla Kristina Ladecka (www.kristinaladecka.com).

 

Zpět

 
 

Reklama:

© 2012-2017 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.