Nepečený vitariánský jahodovo-čokoládový dort podle Kristiny (raw food)
16.02.2015 18:44
Raw recept na nepečený jahodovo-čokoládový dort s dvěma vrstvami krému podle Kristiny Ladecke. Báječné zdravé mlsání nejen pro vitariány či vegany. Dort je zároveň bez lepku, bez přidaného cukru a bez umělých dochucovadel a barviv. Prostě dobrůtka, po které si nemusíte nic vyčítat.
INGREDIENCE:
Na korpus:
- 1 hrnek natural slunečnicových semínek
- 2 hrnky datlí (např. Medjoul), vypeckovaných
- 1/2 vanilkového lusku
Na čokoládový krém:
- 5 velkých zralých avokád
- 2 zralé banány
- 1 a 1/2 hrnku vypeckovaných datlí (např. Medjoul)
- 1/4 hrnku raw kakaa nebo raw karobu
- 1/2 vanilkového lusku
Na kešu vanilkový krém:
- 1/2 hrnku natural kešu oříšků, namočených přes noc ve studené vodě
- 2 velké zralé banány
- 1/2 vanilkového lusku
- 4 polévkové lžíce raw kokosového sirupu (nebo více pokud třeba) nebo jiného raw sladidla
Na ozdobu:
- 5 jahod, nakrájených podélně
Dále potřebujeme:
- 1 větší forma na dorty (s odnímatelným kruhem)
- 1 cukrárenská kapsa na zdobení
POSTUP:
- Do robotu (food processoru) vložíme všechny ingredience na korpus a zpracujeme na těsto. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a na dno formy vtlačíme těsto, abychom vytvořili korpus.
- Nyní si vytvoříme čokoládový krém. Vložíme všechny ingredience na krém do mixéru nebo food processoru a zpracujeme na hladký krém. Vlijeme do dortové formy a vložíme na chvíli do mrazáku.
- Připravíme si kešu vanilkový krém: Vložíme všechny ingredience na tento krém do mixéru a zpracujeme do hladka. Vložíme do mrazáku alespoň na 45 minut. Po vyjmutí dáme kešu krém do sáčku na zdobení a ozdobíme jím zchladlý dort. Vložíme ho znovu do mrazáku alespoň na 2 až 3 hodiny, dokud dort neztuhne.
- Vyndáme z mrazničky, odstraníme dortovou formu, a dort ozdobíme nakrájenými jahodami. Krájíme, servírujeme a vychutnáváme!
Pozn.: Tento recept pro www.syrova-strava.cz poskytla Kristina Ladecka (www.kristinaladecka.com).