Nepečený vitariánský banánovo-hruškový dort (raw food)

29.10.2014 19:07

Recept na nepečený raw banánovo-hruškový minidort pro menší rodinu. Přirozeně bez lepku, bez laktózy a mléka, bez cukru, bez vajec. Na tento minidrot jsem použila formu o průměru 12 cm. Z minidortu uděláte 5-6 menších porcí dortu/dezertu. Vzhledem k tomu, že vitariánské nepečené dorty jsou obvykle velmi syté, postačí menší kus, než jsme zvyklí u klasických pečených dortů z většiny cukráren. Pokud žijete sami nebo v páru, nebo jste menší rodina, je tento minidort ideální. Zkonzumovat by se měl cca do 3 dnů.


INGREDIENCE na korpus:

  • 6 sušených švestek
  • 4 větší medjool datle (nebo cca 6 malých datlí)
  • Hrst natural mandlí
  • 2 polévkové lžíce strouhaného kokosu


INGREDIENCE na krém:

  • Hrst kešu ořechů namočených 2-3 hodiny do studené vody (koupíte zde »)
  • 1 velký zralý banán (nebo 2 menší)
  • ½ hrušky bez slupky
  • Čajová lžička raw agáve sirupu nebo kokosového nektaru (koupíte zde »)
  • 2-3 čajové lžičky panenského kokosového oleje, můžete dát i trochu více, aby byl krém pevnější (koupíte zde »)


INGREDIENCE na posyp:

  • Raw karob nebo raw kakao, případně nastrouhaná raw čokoláda (koupíte zde »)


POSTUP:

  1. Švestky a datle namočíme na cca 30-60 minut do trochy studené vody.
  2. Rozmixujeme datle, švestky mandle a kokos do lepkavé hmoty. Tuto hmotu dáme na dno dortové formy a stlačíme ji.
  3. Nyní vytvoříme krém, a to jednoduše tak, že rozmixujeme všechny ingredience na krém (kešu ořechy, z kterých jsme slili vodu, oloupaný banán, půlku oloupané hrušky, agáve sirup a kokosový olej). Rozmixujeme do hladka.
  4. Krém navrstvíme do formy na korpus.
  5. Přes sítko posypeme raw karobem nebo raw kakaem nebo nastrouháme raw čokoládu.
  6. Dáme do ledničky přes noc anebo aspoň na 5 hodin. Lze dát i na hodinu do mrazničky.
  7. Servírujeme vychlazené.



Pozn.: Mám radši méně hutné krémy, respektive takové, v kterých není tolik cítit kokosový olej. V tomto receptu jsem dala méně kokosového oleje a krém byl trochu řidší, než třeba znáte z raw cukráren či jiných receptů. Nicméně z formy šel lehce vyndat a ukrojit také. Nedržel přesně tvar, jako tuhé dorty s větším množstvím kokosového oleje, ale chuťově byl velmi dobrý.

 

Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).


 

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode