Banánovo-karobová kaše s morušemi a borůvkami (raw food)
22.08.2014 07:59
Vitariánský recept na raw banánovo-karobovou kaši s morušemi a borůvkami. Kešu ořechy dají kaši krémovou konzistenci, moruše kaši přirozeně osladí. Není třeba již doslazovat medem či agávovým sirupem. Sušené moruše jsou obvykle hodně sladké, a pokud máte i zralý banán, bude kaše dostatečně sladká. Tato krémová kaše se hodí jako vydatná snídaně nebo svačina. Potěší jistě i malé děti.
INGREDIENCE na jednu porci
- 2 zralé banány
- Hrst natural kešu ořechů (namočených ve studené vodě přes noc nebo aspoň na 2 hodiny)
- 2 polévkové lžíce sušených bílých moruší
- 1 vrchovatá polévková lžíce raw karobu
- Hrst čerstvých borůvek
POSTUP:
1. Rozemele sušené moruše na prášek (třeba v kávomlýnku).
2. Rozmixujeme jeden oloupaný banán s kešu ořechy, přidáme a společně umixujeme i rozemleté moruše a karob.
3. Vzniklou kaši dáme do misky a ozdobíme nakrájeným banánem a borůvkami.
Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).