Skořicová roláda aneb raw verze šneků Kanelbullar podle Vitalvibe.cz (raw food)
25.01.2017 19:37
Další zajímavý recept od přátel z Vitalvibe.cz na raw skořicovou roládu neboli raw verzi tzv. Kanelbullar - oblíbených pečených švédských skořicových šneků.
INGREDIENCE - TĚSTO:
- ½ hrnku vlašských ořechů
- ½ hrnku natural mandlí
- ½ hrnku zlatého lněného semínka
- 4 polévkové lžíce kokosového nektaru (koupíte zde »)
INGREDIENCE - NÁPLŇ:
- ½ hrnku datlí
- ¼ hrnku vody
- 2 čajové lžičky skořice
- 1 čajová lžička kokosového oleje (koupíte zde »)
- ¼ čl himalájské soli (koupíte zde »)
- hrst nasekaných vlašských ořechů
- malá hrstka kustovnice čínské (koupíte zde »), pár rozinek
POSTUP:
- Nejdříve vytvoříme ořechové těsto, a to tak, že rozmixujeme lněné semínko, vlašské ořechy a mandle, vše spojíme kokosovým nektarem a vytvoříme tuhé těsto.
- Těsto rozválíme na podložce pokryté potravinovou fólií.
- Nyní připravíme náplň. V sekáčku nebo malém mixéru si rozmixujeme datle, které jsme si ideálně předtím namočili, případně sušené datle s vodou.
- Přidáme kokosový olej, sůl a skořici a mixujeme až vznikne krémová datlová náplň.
- Náplň poté navrstvíme na rozválené ořechové těsto, posypeme drcenými vlašskými ořechy, kustovnicí a rozinkami, vše zavineme do tenkého závinu a okraje závinu slepíme pomocí pár kapek vody.
- Dáme na cca 30 minut vychladit a uležet do ledničky.
- Závin krájíme ostrým nožem na malé plátky. Ozdobit můžeme jedlými květy, kustovnicí či rozinkami.
- Uchováváme v ledničce.
Tip: Některé ingredience na tento recept seženete přímo v e-shopu VitalVibe.cz » Na první nákup můžete získat slevu 7 %, zadáte-li u objednávky slevový kód ve tvaru: syrovastravacz
Pozn: Recept na webu www.syrova-strava.cz uveřejněn se svolením autorů. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu je zakázáno.