Salát s marinovanou červenou řepou, hruškou a dýňovým olejem podle Kašulky (raw food)

21.11.2014 17:43

Recept na zdravý salát plný vitamínů a důležitých živin od Kašulky. Raw food recept, který potěší nejen příznivce této živé syrové stravy, vegany a vegetariány. V receptu je kromě zdraví prospěšné červené řepy (která obsahuje spoustu železa, draslíku, vitamínu C, E a mnoho dalších důležitých látek)  použit i úžasný dýňový olej. Za studena lisovaný dýňový olej se složením vitamínů a minerálních látek řadí mezi lepší než je většina rostlinných olejů. Vzhledem k vysokému obsahu zinku má nevyčerpatelné zásoby vitality. Pro svůj bohatý obsah minerálních látek oleje dýňových semen byl nazýván „lékárna v kostce.“ A další ingredience v salátu jsou taktéž suroviny prospívající našemu zdraví. Neváhejte a recept vyzkoušejte.
 

 
INGREDIENCE na 2 porce:

  • 1 menší červená řepa
  • 1 hruška
  • 2-3 lžíce dýňového oleje (za studena lisovaného)
  • 1/2 malé červené cibule
  • 2 lžíce dýňových semínek (nepražených)
  • salát dle chuti – polníček, rukola, ledový salát, lollo biondo
  • špetka soli, rozmarýnu, pepře

 

POSTUP:

  1. Nejprve si připravíme marinovanou řepu: Červenou řepu si oloupeme a nakrájíme na tenké proužky a dáme do mísy. Cibuli nasekáme nadrobno, smícháme s červenou řepou, přisypeme špetku soli, rozmarýn a pepř, dobře zamícháme. Zalijeme dýňovým olejem a necháme v lednici 2 hodinky odležet.
  2. Nakrájíme si zvolený salát – vytvoříme salátové lůžko na dně talíře/servírovací mísy. Doporučuji přidat/nevynechat mladou rukolu, která má štiplavou chuť (a je plná quercetinu). Omyjeme hrušku, nakrájíme ji na menší kousky a dáme na připravené salátové lůžko. Navrch salátu přidáme připravenou marinovanou červenou řepu (nechte vždy trochu okapat a oleje pak přidejte dle vlastního uvážení). Nakonec posypeme nepraženými dýňovými semínky. Servírujeme.

Pozn.: Tento recept pro www.syrova-strava.cz poskytla Kašulka (https://histaminovakasulka.com)



 

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode