Z knihy: 155 receptů Růženy & Andrease - GURMÁNSKÁ ŽIVÁ STRAVA

30.10.2014 21:35

Další novinkou v edici RAW FOOD nakladatelství IFP Publishing je očekávaná kniha gurmánských receptů živé stravy s názvem: „155 receptů Růženy & Andrease - GURMÁNSKÁ ŽIVÁ STRAVA“.



Motto knihy: Jste to, co jíte, proto buďte plnohodnotní, nefalšovaní, svěží stejně jako živá syrová strava.

Tato, v pořadí již pátá kniha o RAW FOOD od IFP Publishing, si neklade za cíl plně osvětlit problematiku syrové stravy - na toto téma se dá již i na českém trhu najít dostatek vhodné literatury. Záměrem je poskytnout praktickou možnost si na vlastní kůži vyzkoušet chutnost, rafinovanost a blahodárné účinky syrové stravy v běžném životě. Snahou je ukázat čtenářům širokou paletu receptů, která je pak bude doprovázet ve všech ročních obdobích. Nikdo nepřijde zkrátka. V knize jsou recepty jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé.

Autory jsou Růžena a Andreas Wegenerovi, kteří žijí trvale v Německu, ale knihu napsali exkluzivně pro český trh. Díky rozvinutému RAW FOOD trhu u západních sousedů a díky rozhledu a zkušenostem, které autoři za mnoho let získali, se k nám tak dostávají zcela originální nové recepty, nazývané též GURMÁNSKÉ. Je neuvěřitelné, jak pestrý a chutný jídelníček živé stravy může být…



„Obnovování (regenerace) je „velký zákon života“. Během každé sekundy naší existence, pokud je v našem těle život, se buňky a tkáně spotřebovávají a nahrazují novými, které se tvoří jako zázrakem. Nové buňky mohou vznikat jen z látek, které našemu organizmu dodáme, tj. z atomů a molekul potravy, kterou sníme, z tekutin, které vypijeme a ze vzduchu, který vdechujeme.“
Dr. Norman Walker, Omládněte.

Právě z tohoto důvodu je důležité stravu, kterou přijímáme do těla, vybírat s rozmyslem a jen v té nejčistší podobě. Vybírejte si bio potraviny, ovoce a zeleninu, které nebyly chemicky ošetřeny. Jedy v postřicích naše tělo zahlcují a postupně otravují. I když všude kolem nás rostliny přijímají toxické látky ze vzduchu a podzemních vod, tak čím méně jedu v potravě, tím lépe pro nás.

Tento faktor ale v poslední době není jediným pro plnohodnotnost potravy. Novým faktorem se stává otázka, zda potravina i po tepelné úpravě stále vibruje vitamíny a životem. Potrava, která není tepelně upravená, si zachovává největší množství látek, které lidský organizmus potřebuje ke správnému fungování a ke své regeneraci. Tepelná úprava „usmrcuje“ život pokrmu, který přijímáme, a tím z něj činí neplnohodnotnou potravu, která byla ochuzena o velké množství živin. Když potravu vaříte, odstraníte z ní veškerý život, který je pro tělo potřebný. Podíl vitamínů se sníží a některé vitamíny se tímto naprosto zahubí. Z určitého úhlu pohledu se na takovou potravu dá pohlížet jako na jakési „odpadní zboží“, ochuzené o důležité složky.

Syrová strava je dobrým pomocníkem při léčbě civilizačních chorob, urychluje také regeneraci organizmu po prodělaných nemocech, mizí kožní onemocnění, akné, ekzémy, alergie, chronická nachlazení a bronchitis, ztratíte přebytečné kilogramy. Cesta je to sice pomalejší, ale zato trvalejší.



Syrová strava nás nezatěžuje a po její konzumaci nemáme malátný pocit únavy a touhu jít spát jako např. po běžném vydatném obědě, na který jsme byli zvyklí. Ale i zde platí, a to nejen v syrové stravě, že čím je kombinace jídla jednodušší, tím je lépe stravitelnější a zároveň je i výdej energie spotřebovaný k trávení menší. Proto i v syrové stravě je dobré najít střídmost a od gurmánských jídel postupně přecházet ke stále více jednodušším pokrmům. Zkušenosti ale ukazují, že přechod na gurmánskou syrovou stravu je mnohem snadnější a i úspěšnější. U velkého množství vitariánů po určité době dojde přirozeně ke zjednodušení jídelníčku.


„Naším největším úspěchem je každý z vás, který díky našim receptům zakusí alespoň mírnou změnu k lepšímu ve svém zdravotním stavu nebo alespoň v pocitu ze života. Syrová strava pomohla k plnohodnotnějšímu a zdravějšímu životu nám, pomohla našim přátelům, rodinám a známým a jsme přesvědčeni, že oni nejsou ti poslední, kterým se díky novému životnímu stylu změnil život.“

Růžena a Andreas

Více v knize: 155 receptů Růženy & Andrease - GURMÁNSKÁ ŽIVÁ STRAVA
Zdroj & vydalo: Nakladatelství IFP Publishing


 

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode