Zelená polévka z cukety, okurky, špenátu a hrášku (raw food)
27.06.2014 20:16
Jednoduchý raw recept na rychlou domácí osvěžující zelenou polévku z cukety, okurky, špenátu a hrášku. Vitariánský & bezlepkový recept plný vitamínů a minerálů. Polévka je hotová za 10 minut.
INGREDIENCE na cca dvě porce:
- Malá hrst natural kešu ořechů, namočených cca na 2 hodiny ve studené vodě (koupíte zde »)
- Polévková lžíce loupaných konopných semínek (koupíte zde »)
- Půlka menší cukety
- Půlka salátové nebo polní okurky
- Dvě hrsti čerstvého baby špenátu nebo mangoldu
- Hrst čerstvého nebo zmraženého zeleného hrášku (na rozmixování)
- Hrst čerstvého hrášku (dá se do polévky nakonec)
- Troška čerstvého nebo sušeného kopru
- Lžička sušeného medvědího česneku nebo troška čerstvého, případně stroužek česneku
- Sůl - nerafinovaná mořská sůl bez přídavku jódu, keltská, růžová himalájská nebo černá vulkanická sůl
POSTUP:
- Vyloupeme z lusků čerstvý hrášek, asitak hrst a dáme ho stranou do prázdného hrnce.
- Do mixéru postupně dáme namočené kešu ořechy a konopná semínka, nakrájenou okurku a cuketu (pokud máte vlastní nebo bio, tak můžete i se slupkou, ve které jsou také vitamíny a důležité živiny), přidáme špenát, hrst mraženého nebo čerstvého hrášku a rozmixujeme do hladka.
- Ochutnáme, přidáme dle chuti trošku soli, kopru, česneku. Trochu mixneme a ochutnáme.
- Přelijeme do hrnce, kde máme celý hrášek, promícháme a pokud chceme polévku jíst teplejší, tak ji opatrně za stálého míchání zahřejeme do 42 °C (cca tak, abyste se o ni neopařili, když ji ochutnáte a nespálíte si prst, když ho od polévky ponoříte :-) ..). Tak zachováte raw kvalitu polévky, vč. živých enzymů, minerálů, vitamínů a dalších potřebných živin.
- Můžete podávat. Dobrou chuť.
Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).