Vitariánské cuketové špagety s rajčatovou a bazalkovou pastou podle Věry Talandové (raw food)

10.09.2014 18:08

Recept na nevařené domácí raw cuketové špagety s rajčatovou a bazalkovou pastou (omáčkou) podle propagátorky živé stravy, paní Věry Talandové. Vitariánské špagety přirozeně bez lepku, bez přidaného cukru, bez mléka, bez vajíček, bez konzervantů apod.

INGREDIENCE NA RAJČATOVOU PASTU (OMÁČKU):

  • 3 rajčata
  • 3 namočená sušená rajčata (bez konzervantů, bez siřidel)
  • malý stroužek česneku
  • čerstvá citronová šťáva
  • lžíce panenského olivového oleje
  • lžíce nakrájené cibule


INGREDIENCE NA BAZALKOVOU PASTU (OMÁČKU):

  • hrnek piniových a makadamových ořechů (nebo para ořechů)
  • stroužek česneku
  • citronová šťáva
  • nerafinovaná mořská sůl
  • svazek čerstvé bazalky
  • lžíce panenského olivového oleje


A samozřejmě hlavní ingrediencí je cuketa.

POSTUP - RAJČATOVÁ PASTA (OMÁČKA)
Nakrájíme rajčata, cibuli a prolisujeme stroužek česneku. Nakrájenou cibuli dáme stranou a všechny ostatní suroviny (rajčata, sušená rajčata, česnek, citronovou šťávu) rozmixujeme tyčovým mixérem. Do hotové pasty (omáčky) přidáme nakrájenou cibuli a zamícháme.

POSTUP - BAZALKOVÁ PASTA (OMÁČKA)
Ořechy rozemeleme, přidáme k nim prolisovaný česnek a nasekanou bazalku a vše rozmixujeme.

POSTUP – ŠPAGETY:
Pomocí spiralizéru vytvoříme z cuket dlouhé nudle/špagety, pokud nemáme spiralizér, nastrouháme nebo nakrájíme cuketu na nudličky.



Poznámka redakce: Špagety promícháme s bazalkovou pastou a navrch dáme rajčatovou pastu/omáčku. Můžeme posypat nakrájenou jarní cibulkou. Talíř můžeme ozdobit čerstvými lístky salátu, papriky apod. Špagety můžete mít buď jen s jednou z past/omáček anebo si je udělat s oběma druhy past/omáček.

 

Zdroj: Kniha ŽIVÁ STRAVA – MÉ NEJLEPŠÍ RECEPTY, Věra Talandová. Recept poskytli pro www.syrova-strava.cz nakladatelství IFP Publishing a autorka knihy.



 

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode