Vitariánská pomazánka slunečnicovo-rajčatová (raw food)

16.08.2014 13:09

Jednoduchý a rychlý recept na vitariánskou domácí pomazánku (využitelnou i jako dip či omáčka). Pomazánka bez lepku, bez konzervantů, bez přidaného cukru, bez laktózy a mléčných výrobků.

INGREDIENCE:

  • Půl hrnku natural loupaných slunečnicových semínek (můžete je přes noc namočit ve studené vodě, aby se aktivovaly enzymy)
  • 6 malých cherry rajčátek nebo 2 velká rajčata
  • Lžička konopného proteinu - lze vynechat nebo přidat ke slunečnicovým semínkům lžíci konopných semínek (koupíte zde »)
  • Lžička jedlého lahůdkového droždí (lze vynechat)
  • Stroužek česneku
  • Snítka nati čerstvé petrželky
  • Čerstvá pažitka
  • Lžička čerstvé citronové šťávy
  • Půl lžičky tamari omáčky (lze vynechat)
  • Sůl (nerafinovaná mořská bez přídavku jódu nebo himalájská, keltská apod.)
  • Sušené bylinky dle chuti (libeček, česnek medvědí)


POSTUP:

  1. Pokud máme suchá (nenamočená) semínka, tak je nejprve samostatně umeleme na prášek, a poté ho přesypeme do mísy.
  2. Vezmeme si tyčový mixér nebo mlýnek a umixujeme rajčata, česnek a ostatní ingredience kromě pažitky. Přemístíme do mísy s umletými semínky. Promícháme. Přidáme nadrobno nakrájenou pažitku. Ochutnáme, v případě potřeby dochutíme dle naší chuti. Pomazánka je hotová.

 

TIP: Pokud jsme měli semínka předem namočená, rozmixujeme hned všechno (mimo pažitky) společně. Pažitku přidáme až nakonec. Pokud chcete pomazánku více výraznější chuti, můžete do ní přimixovat třeba sušená rajčata.

Pomazánku si můžeme namazat na domácí raw krekry nebo třeba plátky cukety či okurky. Lze použít i jako omáčka nebo dip k jiným chodům.

 

Tip: Ingredience na tento raw dezert můžete koupit v těchto e-shopech: VitalVibe.cz » a Biomana.cz »

 

Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).

 

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode