Raw pizza (raw food) – recept od Secret of raw

02.03.2013 18:26

Recept na pizzu v raw food kvalitě. Všechny vitamíny, minerály, enzymy a živiny jsou v ní zachovány. Přirozeně bezlepkový recept podle restaurace Secret of raw.

 

INGREDIENCE:

Těsto:

zlaté lněné semínko (máčené 24 hodin nebo přes noc ve studené/vlažné vodě)

mandle (raw mandle máčené 24 hodin nebo přes noc ve studené/vlažné vodě)

cibule

tymián

rozmarýn

oregáno

 

Zdobení/horní vrstva pizzy:

rajčatové pesto ze sušených rajčat (namočená sušená rajčata, olivový olej, bylinky/koření)

rukola

olivy

cherry rajčata nebo červená paprika

kešu sýr/kešu pasta (namočené raw kešu ořechy, citronová šťáva)

 

POSTUP:

Placka/pizza:

Rozemeleme lněné semínko, dáme ho do mixéru a rozmixujeme s ostatními ingrediencemi na těsto. Vzniklé těsto vyválíme/vytvarujeme do tvaru pizzy a dáme sušit (sušíme do teploty max 42-45 °C). Je třeba mít sušičku s pláty bez středního otvoru (Excalibur nebo podobná). Pokud máte sušičku s otvorem, můžete vytvarovat kruh s otvorem a podávat pizzu v netradičním tvaru, anebo utvořit v sušičce placky/kolečka a podávat to jako minipizzu. Placku (placky) z těsta sušíme do sucha.

 

Kešu sýr/kešu pasta:

Natural raw kešu oříšky namočíme na 8-24 hodin do studené/vlažné vody. Vodu slijeme a kešu ořechy rozmixujeme. Přidáme trochu čerstvé citronové šťávy. Necháme odležet v lednici.

 

Rajčatové pesto:

Sušená rajčata namočíme na cca 2-4 hodiny do trochy studené/vlažné vody. Vodu můžete slít a schovat si ji na dochucení či naředění pesta, anebo můžete dát do mixéru i vodu a tato máčená sušená rajčata rozmixujete. Poté přidáme trochu olivového oleje a dochutíme bylinkami dle chuti (sušená bazalka, oregáno, česnek a podobně).

 

Dokončení pizzy:

Usušenou placku/pizzu natřeme/pokryjeme rajčatovým pestem, na něj přidáme rukolu, nakrájená cherry rajčata nebo kousky papriky, olivy a nakonec rozprostřeme kešu sýr. Můžete dát kešu sýr také hned na rajčatové pesto a navrch ostatní ingredience. Ihned podávejte – při pokojové teplotě, v zimě můžete nechat na talíři chvíli nahřát na topení nebo nad hrncem s horkou vodou.

Pozn.: Tento recept poskytla pro web www.syrova-strava.cz restaurace Secret of raw www.secretofraw.cz.

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode