Raw kulajda s houbičkami shitake podle Jitky (raw food)

13.12.2014 12:05

Recept na na raw kulajdu od paní Jitky Adamové z RawForLife.cz. Vzorový "listopadový" recept z originálního raw kalendáře 2015 od paní Adamové. Zahřívací raw polévka pro dobu, kdy límce kabátů již popotahujeme blíže ke tváři a ze skříní vytahujeme čepice a rukavice. Začínáme mít chuť na hutnější, sytější jídla a potřebujeme se nejen zasytit, ale i trochu prohřát. Pojďme si připravit výbornou raw kulajdu, kterou si můžeme přihřát na 42 °C. Polévka tak nebude úplně studená a všechny potřebné enzymy zůstanou zachovány.

INGREDIENCE na cca 4 porce:

  • 2 středně velké cukety
  • 1 zralé avokádo
  • ½ šálku natural slunečnicových semínek
  • 4 větší hlavičky shitake
  • svazek čerstvého kopru
  • 3 polévkové lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 2 stonky řapíkatého celeru nakrájeného na jemno
  • 1 lžíce raw agáve sirupu
  • 2 polévkové lžíce tamari sojové omáčky
  • 2 polévkové lžíce sezamového oleje (za studena lisovaného)


POSTUP:

  • Slunečnicové semínko namočte přes noc do vody, ráno slijte a umixujte do hladka spolu s cuketou a avokádem.
  • Kopr nasekejte najemno, přidejte do polévky. Ochuťte citronovou šťávou, agáve sirupem, až dosáhnete sladkokyselé chuti.
  • Houby shitake vložte do směsi oleje a tamari cca na 1 hodinu, poté slijte a nakrájejte na tenké plátky.
  • Najemno nakrájený řapíkatý celer a houby vložte do polévky a podávejte ohřáté na 42 °C.

TIP PANÍ JITKY:
Do polévky můžete přidat špetku koriandru a drcený kajenský pepř. Toto koření krásně prohřeje v chladných dnech a dodá polévce orientální příchuť.

Zdroj: Recept poskytla pro www.syrova-strava.cz autorka, paní Jitka Adamová (rawforlife.cz). Recept je "listopadovým" vzorkem z RAW KALENDÁŘE 2015 s 12 raw food recepty. Tento originální kalendář si můžete objednat přímo u autorky na e-mailu: jitka-adamova@seznam.cz nebo na rawforlife.cz. Koupí kalendáře současně přispějete na útulek s opuštěnými pejsky a kočičkami ve Frýdlantu.

 

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode