Quiche s cuketou a žampiony od paní Cecílie (raw food)
10.07.2013 21:31
Recept na raw food hlavní jídlo, syté, výživné, bez cukru, bez sóji, bez éček a konzervantů. Zkrátka vitariánský recept, který nám poskytla paní Cecílie Jílková.
INGREDIENCE:
Korpus:
- 1 šálek mletých kešu oříšků
- 1/4 šálku makadamských ořechů
- 1/2 šálku mletých lněných semínek
- 1 stroužek česneku
- 1 PL lahůdkového droždí
- 2 PL olivového oleje
- 1 PL citronové šťávy
- špetka soli
- voda dle potřeby
Náplň:
- 1,5 cukety
- 1 šálek mletých kešu oříšků
- 2 PL citrónové šťávy
- 1 střední cibule nebo 2 jarní cibulky
- 3 PL lahůdkového droždí
- špetka soli
Žampiony:
- 2 šálky nakrájených žampionů
- šťáva z 1 citronu
- kmín
- sůl dle chuti
Na ozdobení:
- 3 cherry rajčátka
- jarní cibulka
- pažitka
POSTUP:
Žampiony smícháme se zbylými ingrediencemi a necháme marinovat.
Ingredience na korpus uhněteme dohromady, natlačíme do silikonové formy a sušíme 12 hodin na 42°C v sušičce nebo troubě. Poté, pokud se nám korpus zdá ještě příliš měkký, ho můžeme na chvilku dát do mrazáku.
Cuketu nakrouháme na kolečka a ze zbývajících ingrediencí na náplň umixujeme pastu. V polovině pasty cuketu obalíme, zbytek rozetřeme na korpus.
Nahoru naklademe cuketu. Zcedíme žampiony a naklademe také na korpus. Ozdobíme cherry rajčátky a nasekanou cibulkou a pažitkou.
Pozn.: Tento recept poskytla pro stránky www.syrova-strava.cz paní cecílie Jílková, www.najimseazhubnu.cz