Polévka z červené řepy, mrkve a kešu ořechů (raw food)

14.12.2013 19:07

Rychlá vitariánská polévka z červené řepy, mrkve a kešu ořechů. Výživná polévka přirozeně bez lepku, bez laktózy, bez glutamanu, bez éček, barviv a podobně. Červená řepa má mnoho železa, draslíku, křemíku, hořčíku, zinku, vitamínu C, E, kyseliny listové a dalších významných látek. Podporuje činnost trávicích šťáv, jater a žlučníku. Významně pomáhá při detoxikaci organismu a má také protinádorové účinky. Pročišťuje krev, podporuje krvetvorbu, nervový systém a látkovou výměnu. Pomáhá také při rekonvalescenci po borelioze a klíšťové encefalitidě. A je toho jistě mnohem více, co červená řepa ve své přirozené syrové podobě umí.

 

INGREDIENCE na cca 1 porci:

  • 1 červená řepa
  • 3 větší mrkve
  • natural kešu ořechy (hrst) – namočené přes noc ve studené vodě (koupíte zde »)
  • bylinky (česnek medvědí, kurkuma, sladká červená paprika, nerafinovaná sůl)

 

POSTUP:

  1. Odšťavníme červenou řepu a mrkve a šťávu přelijeme do mixéru. Zbytek mrkve a řepy můžeme použít do raw krekrů nebo pomazánky nebo vyhodíme.
  2. Do mixéru přidáme máčené kešu ořechy a trošku studené vody, asi 2 polévkové lžíce. Přidáme trošku soli, špetku kurkumy, kávovou lžičku červené sladké papriky, čajovou lžičku česneku medvědího a všechno rozmixujeme.
  3. A polévka je hotová.
  4. Pokud si ji chcete (hlavně v zimě) přihřát, přelejte z mixéru do hrnce a opatrně za stálého míchání ohřejte na slabém plameni nebo ve vodní lázni na max. 42 °C, aby byly zachovány všechny živiny a zejména enzymy. Pokud se Vám zdá polévka málo sladká (například jste neměli zrovna moc dobrou mrkev či řepu), můžete do polévky přidat trošku agávového sirupu nebo palmového kokosového nektaru (koupíte zde »).

 

Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).


 

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode