Ovocná snídaně – ovocný salát s krémem (raw food)

26.05.2014 16:19

Vydatná, zdravá, osvěžující a energetizující raw snídaně nebo svačina nejen pro vitariány. Potěší zejména v letní sezóně. Přirozeně bez přidaného cukru, bez lepku, bez éček a konzervantů. Recept pro přibližně jednu porci.

Krém:
Přes noc si namočíme 10-15 natural nepražených kešu ořechů do trošky studené vody. Ráno dáme do mlýnku na mák/kávu anebo tyčovým mixérem rozmixujeme společně s jedním zralým banánem. Krém je hotov. Jako obměnu či vylepšení můžete někdy zkusit přidat trochu čerstvého manga anebo přes noc namočeného sušeného manga (bez přidaného cukru a konzervantů) a rozmixovat i s mangem.

Ovoce:

  • 1 banán
  • 1 pomeranč
  • 1 kiwi
  • 1 nektarinka
  • Hrst borůvek

(Případně jiné či další čerstvé ovoce dle chuti, mimo melounu. Melouny jíme samostatně, kvůli jejich vysokému obsahu vody a cukru je lepší je s ničím nekombinovat. Samotné se tráví vcelku rychle, cca do 20 minut. V kombinaci s jiným ovocem může snadno vyvolávat kvašení a plynatost).

POSTUP:
Do misky nakrájíme banán, pomeranč, kiwi a nektarinku (či další ovoce). Přelijeme krémem a navrch posypeme borůvkami. Můžeme trošku posypat skořicí.

Variant krémů a ovocného salátu je mnoho, můžete zkoušet a hrát si a vymýšlet další a další kombinace, a mít každý den trošku jinou ovocnou raw snídani, svačinu či oběd.

Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode