Ořechovo-kokosové sušenky se sezamem a rozinkami (raw food)

12.11.2015 15:13

Raw food recept na domácí bezlepkové ořechovo-kokosové sušenky se sezamem a rozinkami. V hlavní roli vlašské ořechy a sušený kokos, ve vedlejší roli sezamová semínka, rozinky, mletá skořice a sladidlo dle vašeho výběru (raw agáve, palmový nektar, pravý včelí med, tmavý javorový sirup, datlový sirup, rýžový sirup a podobně). Výsledek velmi chutný. Velikost sušenek můžete uzpůsobit Vaší trpělivosti a příležitosti, ke které je vyrábíte. Já jsem dělala z nedostatku času větší velikost, výsledkem je taková raw sušenka ke kávě, čaji,  raw kakau či tekuté raw čokoládě. V menší velikosti z tohoto „těsta“ uděláte velmi dobré vánoční cukroví alias cukrawí. Sušenka je výborná samotná, ale můžete si na ni namazat třeba domácí raw (či nějakou bio) marmeládu.

 


INGREDIENCE na cca 20 ks sušenek o průměru 8-9 cm:

  • 200 g (cca polévková miska) vyloupaných vlašských ořechů, namočených přes noc ve studené vodě
  • 120 g (cca hrnek) nesířeného sušeného kokosu
  • 125-150 g nesířených rozinek bez cukru, ponořených přes noc do studené vody
  • 90-100 g (cca 1/2 hrnku) sezamových semínek, namočených přes noc ve studené vodě
  • 1 čajová lžička mleté skořice
  • 2 lžíce sirupu - raw agávový, včelí med, kokosový nektar apod. (koupíte zde »)

POSTUP:

  1. Sezamová semínka propláchneme a vyklopíme do velké mísy.
  2. Do mísy přidáme skořici a sirup.
  3. ¾ množství kokosu umeleme za sucha až do lepkavé hmoty (např. v kávomlýnku či mlýnku na ořechy) a přidáme ho do mísy.  
  4. V robotu s „S“ nožem nejprve chvíli mixujeme propláchnuté vlašské ořechy, poté k nim přidáme zbytek kokosu a rozinky, z kterých jsme si stranou slili vodu. Mixujeme do lepkavější konzistence (né úplně do kašovita).
  5. Hmotu z robotu přendáme do mísy a vše v ní smícháme dohromady. Pokud je těsto příliš suché, přidáme trošku vody, ve kterých se máčely rozinky.
  6. Na plata sušičky dáme trochu proděravěný pečící papír, na který tvarujeme pomocí lžíce a vidličky kolečka o požadovaném průměru. (Já jsem si v ruce vždy udělala kuličku a tu pak vidličkou vytvarovala do kolečka).
  7. Sušíme při teplotě 42° (max 45 °C), například přes noc, přibližně 10-12 hodin.
  8. Skladujeme v suchu.

 

 

Tip: Ingredience na tyto raw sušenky můžete koupit v e-shopu VitalVibe.cz »


Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).

 

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode