Okurková polévka s koprem a kešu ořechy (raw food)

15.12.2013 12:59

Rychlá vitariánská okurková polévka s koprem a kešu ořechy. Osvěžující zdravá polévka přirozeně bez lepku, bez laktózy, bez glutamanu, bez éček, barviv a podobně. Polévka je vhodnější spíše pro teplejší roční období, ale pokud si do ní přidáte zahřívací koření, jako pepř, chilli, kurkumu nebo česnek, můžete ji jíst i přes zimu. V létě naopak můžete zahřívací koření vynechat a využít spíše ochlazující a osvěžující vnitřní efekt okurek. Chuťově může polévka připomínat „naředěné“ řecké tzatziki.

 

INGREDIENCE na cca 1 porci:

  • ¾ salátové okurky (hadovky)
  • natural kešu ořechy (hrst) – namočené přes noc nebo aspoň 4 hodiny ve studené/vlažné vodě (koupíte zde »)
  • troška čerstvého kopru
  • bylinky (česnek medvědí, česnek, pepř, kurkuma)
  • nerafinovaná sůl – ta lze vynechat
  • variabilně loupaná konopná semínka na posyp (koupíte zde »)

 

POSTUP:

  1. Do mixéru dáme máčené kešu ořechy, trošku studené vody, kousky nakrájené okurky, trošku čerstvého kopru, koření a vše umixujeme do požadované konzistence.
  2. Sůl přidáme raději až nakonec. Nejdříve ochutnejte, jak chutná bez soli, případně trošku dosolte kvalitní nerafinovanou solí bez přídavku jódu – například nerafinovaná mořská sůl, keltská sůl nebo himalájská sůl.
  3. Můžete v kastrůlku přihřát za stálého míchání na mírném ohni, max. do 42 °C, aby se nezničily enzymy a další výživné látky v polévce.
  4. Posypat můžete loupanými konopnými semínky (koupíte zde »)

Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).


 

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode