Mini vitariánská pizza se slunečnicí podle Cecílie (raw food)

21.07.2014 15:26

Rychlý recept na raw pizzu podle paní Cecílie. Vitariánský recept na zdravé jídlo bez lepku, bez cukru, bez konzervantů, bez éček, umělých barviv apod. Jako koření na pizzu jsou použity zeleninové chipsy, které seženete v bio obchodech. Chipsy si samozřejmě můžete vyrobit v sušičce sami, případně si vymyslet nějakou „raw náhražku“.

INGREDIENCE na 10 mini pizz:

  • 200 g natural loupaného slunečnicového semínka
  • 100 g sušených rajčat (bez konzervantů, nejlépe sušená na slunci, ne marinovaná v oleji)
  • 3 menší čerstvá rajčata
  • 1 jarní cibulka
  • 1 žlutá kapie
  • 2 polévkové lžíce sirupu z agáve
  • 1 polévkové lžíce jablečného octa
  • 1/2 polévkové lžíce kvalitní shoyu omáčky (případně lze zkusit Tamari)
  • hrst cibulových chipsů (např. Lifefood)
  • hrst mrkvových chipsů (např. Crispy Natural)


POSTUP:
Slunečnici umeleme na prášek a smícháme s 1 PL jablečného octa, 1 PL sirupu z agáve a shoyu omáčkou. Uhněteme tuhé těsto, vyválíme z něho válec o průměru cca 6 cm a nakrájíme jej asi na 1 cm tlustá kolečka. Z koleček potom vytvoříme tenčí placky a na pečícím papíře sušíme v horkovzdušné troubě nebo sušičce cca 3 hodiny. Sušíme za teploty do cca 42 °C, aby byla zachována raw kvalita placek.

Sušená rajčata mezitím namočíme na hodinu do vody. Poté slijeme a důkladně je vyždímeme. V mixovací nádobě smícháme s nakrájenými čerstvými rajčaty a 1 PL sirupu z agáve a rozmixujeme na kašičku. Hrubší textura je žádoucí.

Zeleninové chipsy rozdrtíme v hmoždíři a smícháme v kořenící směs.

Když jsou placky usušené, naneseme na každou rajčatový dip, zdobíme nudličkami nebo kostičkami kapie a kolečky cibule. Nakonec zasypeme zeleninovým kořením.

Pozn.: Tento recept poskytla pro stránky www.syrova-strava.cz paní Cecílie Jílková, www.najimseazhubnu.cz


 

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode