Mangová zmrzlina v ořechovém košíčku podle paní Cecílie (raw food)

15.07.2013 19:03

Recept na zdravou raw zmrzlinu v ořechovém košíčku. Bez lepku, bez mléka, bez sóji, bez cukru, bez éček a bez konzervantů. Vitariánský recept podle paní Cecílie.

 

INGREDIENCE – MANGOVÁ ZMRZLINA:

  • 2 zralá manga (nejlépe BIO)
  • 2 polévkové lžíce kokosového oleje (v raw kvalitě)
  • čerstvá šťáva z půlky pomeranče (nejlépe BIO)
  • sirup z agáve (nejlépe v raw kvalitě)

 

INGREDIENCE - KOŠÍČKY:

  • 1 šálek mletých natural ořechů
  • 1/2 šálku strouhaného kokosu
  • 3 vypeckované datle
  • čerstvá šťáva z půlky pomeranče (nejlépe BIO)

 

POSTUP:

Ingredience na zmrzlinu rozmixujeme a dáme mrazit. Datle nakrájíme a rozmixujeme s pomerančovou šťávou. Smícháme se zbylými ingrediencemi na košíčky, vytvoříme váleček, rozkrájíme jej na kolečka a vytvarujeme z nich košíčky. Dáme sušit na 12 hodin do sušičky nebo trouby na 40-42 °C nebo dáme mrazit, dokud nebudou dostatečně tuhé. Po ztuhnutí nebo usušení dáme na košíčky mangovou zmrzlinu. Ke zmrzlině se hodí například i sušené meruňky nebo ořechy a lísteček máty.

Pozn.: Tento recept poskytla pro stránky www.syrova-strava.cz paní Cecílie Jílková, www.najimseazhubnu.cz

 

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode