Mangová zmrzlina v ořechovém košíčku podle paní Cecílie (raw food)
15.07.2013 19:03
Recept na zdravou raw zmrzlinu v ořechovém košíčku. Bez lepku, bez mléka, bez sóji, bez cukru, bez éček a bez konzervantů. Vitariánský recept podle paní Cecílie.
INGREDIENCE – MANGOVÁ ZMRZLINA:
- 2 zralá manga (nejlépe BIO)
- 2 polévkové lžíce kokosového oleje (v raw kvalitě)
- čerstvá šťáva z půlky pomeranče (nejlépe BIO)
- sirup z agáve (nejlépe v raw kvalitě)
INGREDIENCE - KOŠÍČKY:
- 1 šálek mletých natural ořechů
- 1/2 šálku strouhaného kokosu
- 3 vypeckované datle
- čerstvá šťáva z půlky pomeranče (nejlépe BIO)
POSTUP:
Ingredience na zmrzlinu rozmixujeme a dáme mrazit. Datle nakrájíme a rozmixujeme s pomerančovou šťávou. Smícháme se zbylými ingrediencemi na košíčky, vytvoříme váleček, rozkrájíme jej na kolečka a vytvarujeme z nich košíčky. Dáme sušit na 12 hodin do sušičky nebo trouby na 40-42 °C nebo dáme mrazit, dokud nebudou dostatečně tuhé. Po ztuhnutí nebo usušení dáme na košíčky mangovou zmrzlinu. Ke zmrzlině se hodí například i sušené meruňky nebo ořechy a lísteček máty.
Pozn.: Tento recept poskytla pro stránky www.syrova-strava.cz paní Cecílie Jílková, www.najimseazhubnu.cz