Mango dort se zeleným ječmenem podle Cecílie (raw food)

15.07.2014 13:39

Vitariánský recept na sladkou delikatesu, která potěší Vaše chuťové buňky. Recept na raw mango dort se zeleným ječmenem podle paní Cecílie. Bez lepku, bez cukru, bez konzervantů, bez éček a umělých barviv apod.

INGREDIENCE na dort o průměru 19 cm:

  • 270 g natural slunečnicového semínka
  • 9 medjool datlí
  • 2-3 polévkové lžíce prášku maca
  • 250 g natural kešu ořechů
  • 2 manga
  • 150 g raw kakaového másla
  • 1 citron
  • 1/2 limetky
  • 4 polévkové lžíce sirupu z agáve
  • 6 lžiček zeleného ječmene (raw šťávy z mladého ječmene v prášku)
  • hrst raw pistáciových oříšků na ozdobu


POSTUP:
Slunečnicové semínko umeleme na prášek, smícháme s práškem maca (opravdu doporučuji nevynechávat tuto ingredienci) a společně s vypeckovanými datlemi uhněteme v tuhé těsto. Výhoda medjool datlí je, že je lze rozmáčknout snadno pouhou dlaní a nemusíte tedy používat mixér ani food processor. Těsto natlačíme do formy a umístíme do mrazáku.

Manga oloupeme, zbavíme pecek a rozmixujeme na kaši. Kešu ořechy umeleme na prášek a vmícháme do kaše. Kakaové máslo rozehřejeme ve vodní lázni a vmixujeme do kaše, aby se hmota zcela spojila. Přidáme šťávu z citronu, limety, sirup z agáve a ječmen a pokračujeme v mixování, dokud není směs krásně hladká.

Korpus vyjmeme z mrazáku a nalijeme na něj zelenou směs. Opatrně vložíme zpět do mrazáku, abychom formu nenaklonili a směs se nám nepřeskupila ke straně formy. Asi po hodině můžeme opatrně rozepnout formu a dort nazdobit sekanými pistáciemi. Doporučuji ale napřed dort polít cca jednou lžičkou sirupu z agáve, aby se pistácie dobře přilepily. Dort vložíme ještě cca na hodinu do lednice. Poté jde pohodlně krájet a dort je tedy hotov.

Pozn.: Tento recept poskytla pro stránky www.syrova-strava.cz paní Cecílie Jílková, www.najimseazhubnu.cz


 

 

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode