Čokoládový brownie dezert podle Růženy & Andrease (raw food)
04.11.2014 17:21
Recept na nepečený čokoládový brownie dezert podle propagátorů živé stravy (neboli syrové stravy, raw food či vitariánství), Růženy a Andrease Wegenerových. Zdravý vitariánský dezert bez lepku, bez mléka a laktózy, bez vajec, bez přidaného cukru, bez umělých přísad a barviv.
Příprava: 20 minut
Chlazení: 1 hodina
Kuchyňské vybavení: Kuchyňský robot nebo mixér, forma na dort, sporák, hrnec
Porce: 12
INGREDIENCE:
Na těsto:
- 4 hrnky vlašských ořechů
- 30 vypeckovaných datlí
- Špetka soli
- ½ lžičky vanilky
- 2/3 hrnku raw kakaa
Na čokoládovou polevu:
- 3 lžíce panenského kokosového oleje
- 3 lžíce raw kakaového prášku
- 1,5 lžíce raw agávového sirupu
Na zdobení:
- Hrstka nasekaných vlašských ořechů
- 12 půlek vlašských ořechů
POSTUP:
- Nejdříve si připravíme těsto na korpus: V mixéru nebo robotu rozmixujeme nejprve vlašské ořechy a pak přidáme ostatní suroviny. Vše rozmixujeme na lepkavé těsto, formu vymažeme kokosovým olejem a vysypeme ji kokosem. Těsto pečlivě vtlačíme do formy.
- Nyní si vyrobíme čokoládovou polevu: Rozmixujeme všechny ingredience na polevu a nalijeme ji na těsto/korpus.
- Dort ozdobíme: Vlašské ořechy rozsekáme nadrobno v kuchyňském robotu a polevu jimi ozdobíme. Na závěr poklademe dort po obvodu půlkami vlašských ořechů.
- Dáme do ledničky. Tento dort je třeba chladit pouze ½ hodiny a poté můžeme podávat.
Zdroj: Z knihy "155 receptů Růženy & Andrease - GURMÁNSKÁ ŽIVÁ STRAVA"
Recept poskytlo pro www.syrova-strava.cz nakladatelství IFP Publishing.