Banánovo-karobový chia pudink (raw food)
22.06.2015 16:40
Vitariánský banánovo-karobový chia pudink, který můžete pro lepší efekt servírovat do nízkých skleniček, skleniček na víno anebo do skleněných misek. Horní vrstva má lehce karamelovou příchuť. Veganský raw a bezlepkový recept.
INGREDIENCE na 2 porce:
Na spodní vrstvu:
- 3 polévkové lžíce chia semínek (koupíte zde »)
- 300 ml banánového mléka (tj. rozmixovaný 1 banán s 2 dcl vody)
- Lžička agáve sirupu nebo palmového kokosového nektaru (koupíte zde »)
Na střední vrstvu:
- 1 banán nakrájený na kolečka
Na horní vrstvu:
- 2 banány
- 1 polévková lžíce panenského kokosového oleje (koupíte zde »)
- 1 polévková lžíce raw karobového prášku (koupíte zde »)
POSTUP – dolní a střední vrstva:
- Do banánového mléka dáme 3 lžíce chia semínek a lžičkou promícháme. Asi po 5 minutách promícháme znovu a necháme chvíli odstát. Počkáme, až chia semínka nabobtnají, a po chvíli opět promícháme. Než hmota ztuhne do pudinkové konzistence, přelijeme ji na dno 2 skleniček nebo skleněných misek.
- Dolní chia vrstvu poklademe kolečky banánu a dáme chvíli do ledničky.
POSTUP – horní vrstva:
- Rozmixujeme 2 banány, kokosový olej a karob. Pokud jste měli zralé banány, pravděpodobně bude krém dostatečně sladký a není třeba ho doslazovat.
- Vyndáme z ledničky skleničky s chia pudinkem a vytvoříme karobovou vrstvu.
- Dáme do ledničky cca na 2 až 4 hodiny odstát.
- Servírujeme.
Tip: Ingredience na tento raw dezert můžete koupit v e-shopu VitalVibe.cz »
Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).