Banánovo–borůvkový chia pudink (raw food)

24.07.2015 17:34

Recept na banánovo–borůvkový chia pudink, kterým můžeme potěšit své chuťové buňky zejména v letním období, kdy u nás borůvky rostou. Můžete si samozřejmě koupit borůvky kdykoli během roku i v obchodě, ale když si je sami nasbíráte v lese, bude radost z dezertu dvojnásobná. Tento raw food recept je přirozeně bezlepkový a veganský.


INGREDIENCE na 3 porce:

Na chia pudink:

  • 3 polévkové lžíce chia semínek (koupíte zde »)
  • 300 ml banánového mléka (tj. rozmixovaný 1 banán s 2 dcl vody)
  • Lžička agáve sirupu nebo palmového kokosového nektaru (koupíte zde »)


Na borůvkovou vrstvu:

  • Hrnek borůvek (cca 150 g celých borůvek, lesních nebo kanadských)
  • Lžička agáve sirupu nebo palmového kokosového nektaru (koupíte zde »)



POSTUP:

  1. Borůvky opláchneme a opatrně do nich vmícháme asi 1 až 2 lžičky sirupu (podle toho, jak jsou borůvky samy o sobě sladké). Borůvky rozdělíme asi na třetiny.
  2. Připravíme si 3 skleničky. Na jejich dno rozdělíme první třetinu borůvek.
  3. Nyní si připravíme pudink. Do banánového mléka vmícháme sirup a přidáme 3 lžíce chia semínek a lžičkou promícháme. Asi po 5 minutách promícháme znovu a necháme chvíli odstát. Počkáme, až chia semínka nabobtnají, a po chvíli opět promícháme. Než hmota ztuhne do pudinkové konzistence, vmícháme do ní druhou třetinu celých borůvek a poté pudink přelijeme do 3 skleniček na již připravenou dolní vrstvu borůvek.
  4. Na pudinkovou vrstvu rozdělíme poslední třetinu oslazených borůvek a skleničky dáme do ledničky, kde je necháme 2 až 4 hodiny odstát. Poté servírujeme.

Tip: Ingredience na tento raw dezert můžete koupit v e-shopu VitalVibe.cz »

Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).


 

 

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode