Ostrava – moje první návštěva salátového baru a restaurace Rawbar

02.07.2015 10:15

V rámci mých červnových toulek po severu Moravy jsem navštívila poprvé ostravskou nekuřáckou restauraci Rawbar na Tyršově ulici, která má v nabídce kromě raw jídel a nápojů také veganská a vegetariánská jídla a pár jídel i s masem.

V jejich menu byly k nalezení zeleninové a ovocné saláty, čerstvé ovocné a zeleninové šťávy, hustší ovocné a zeleninové smoothie (koktejly), domácí limonády, mladý ječmen, raw neboli vitariánské dezerty, raw food, veganská a vegetariánská jídla, také ryby a drůbež. V nabídce jsem našla i jídla pro diabetiky a celiaky, tedy bezlepkové pokrmy. Pokud jste sami vitariání či vegani a Vaši přátelé jedí i maso, můžete se tady najíst všichni.   


Interiér restaurace mne mile překvapil. Byli jsme tam zrovna v hodinu, kdy začalo pršet a venku to vypadalo dosti pochmurně. Vnitřek restaurace je však pozitivně vymalován, atmosféra příjemná, obsluha byla vstřícná a trpělivá, a tak se naše nálada hned zlepšila.


Přes týden nabízejí týdenní zvýhodněné polední menu. Já jsem vyzkoušela z nabídky stálého menu raw tatarák s raw placičkami a zeleninovou oblohou a moc mi to chutnalo. Chutě byly vyvážené a porce tak akorát. K tomu fresh (pomeranč, mrkev, jablko a zázvor) a na cestu do krabičky raw „koláč“ z denní nabídky, který byl také skvělý.


Přítel vyzkoušel pikantní kuskus s restovanou zeleninou a pomlaskával si také :-)

Restaurace Rawbar je kompletně nekuřácká, přístup na WiFi byl zdarma. Ceny jídel byly přívětivé. V letních dnech je možnost posezení i venku na chodníku v předzahrádce.

S první návštěvou Rawbaru jsem byla opravdu spokojená a budu-li mít zase někdy příště cestu kolem, určitě tam na jídlo opět zajdu.

Sylva

 

Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).

 

 

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode