Avokádová pomazánka (raw food)
07.06.2013 17:11
Recept na velice jednoduchou domácí pomazánku z avokáda, přirozeně bez mléka, laktózy, bez cukru, bez sóji, bez lepku (gluten free), bez konzervantů a barviv. Hotová je během 5 minut. Avokádovou pomazánku můžete namazat na raw chlebíčky/krekry, ale také na plátek okurky či cukety. Můžete si z okurky nebo cukety udělat i kolečka, na ně nanést trochu pomazánky a servírovat jako "jednohubky". Pokud nejste 100% vitariáni (nejíte jen raw stravu), můžete namazat na jakékoli pečivo, které jíte. Budete mít alespoň výživnou raw pomazánku.
INGREDIENCE:
- Avokádo – 1 až 2 zralá avokáda
- Cherry rajčátka – cca 10 až 15 malých sladkých rajčátek
- Česnek – sušený nebo čerstvý
- Jarní cibulka – 1 až 2 jarní cibulky (lze i vynechat)
- Sůl – nerafinovaná organická sůl (růžová himalájská, nerafinovaná mořská nebo keltská), množství dle chuti -čím méně, tím lépe
POSTUP:
- Avokádo rozkrojíme, odstraníme pecku a lžičkou vyloupneme od slupky. U zralého avokáda to jde velmi lehce. Vložíme do misky. Rozmačkáme dřevěnou šťouchačkou nebo lžičkou.
- Přidáme na drobno nakrájená rajčátka, jarní cibulku, česnek a sůl dle chuti. Pomazánka je hotová.
- Můžete přidat najemno nakrájené čerstvé či sušené bylinky, které máte rádi – pažitku, koriandr, bazalku, libeček. Lze lehce zakápnout čerstvou citronovou šťávou.
- Konzumujte co nejdříve.
Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).