Archiv článků

  • 13.10.2015 18:31

    Rozhovor s Annou Hýžovou: „Potraviny se mají jíst, jak je příroda vytvořila“

    Tento rozhovor, z podzimu 2015, byl převzat se svolením autora z Hradeckého deníku.cz. Anna Hýžová je spisovatelka a nestorka živé stravy. Celý život prožila v Hradci Králové. Před 12 lety jí vážná nemoc změnila život a tak začala jinak jíst, jinak myslet a jinak žít. A díky této změně se stala...

  • 07.08.2015 15:38

    Banánovo-makové placičky (raw food)

    Vitariánský recept na moc dobré banánovo-makové sladké placičky, připravené dle pravidel raw food alias syrové stravy. Zmizely tak rychle, že jsem je málem nestihla vyfotit. :-) Pochutnali si na nich i „masožravci“ a „všežravci“ a chtěli ihned recept. A tak nejen pro ně, ale i pro Vás, se s radostí...

  • 04.08.2015 16:11

    Banánovo-jahodový krémový dezert (raw food)

    Jednoduchý raw food recept na banánovo-jahodový krémový veganský dezert či snídani. A výsledek „mňamózní“. Chutná i dětem. Vitariánský, veganský a bezlepkový dezert, bez přidaného rafinovaného cukru. INGREDIENCE na 3 porce: 3 lžíce natural kešu ořechů (koupíte zde ») 2 zralé banány 300 až 500...

  • 28.07.2015 14:57

    Test raw dortu „Meruňkový koláč“ (Výrobce: MyRaw Café)

    V rámci akce Testy raw dortů a zákusků na www.syrova-strava.cz byl od MyRaw Café (www.myraw.cz) otestován i raw Meruňkový koláč. Dle vzhledu většina „testerů“ nepoznala, že nejde o klasický pečený koláč, ale že to je nepečený veganský raw koláč, který je současně i bez lepku. Jak obstál tento raw...

  • 24.07.2015 17:34

    Banánovo–borůvkový chia pudink (raw food)

    Recept na banánovo–borůvkový chia pudink, kterým můžeme potěšit své chuťové buňky zejména v letním období, kdy u nás borůvky rostou. Můžete si samozřejmě koupit borůvky kdykoli během roku i v obchodě, ale když si je sami nasbíráte v lese, bude radost z dezertu dvojnásobná. Tento raw food recept je...

  • 02.07.2015 10:15

    Ostrava – moje první návštěva salátového baru a restaurace Rawbar

    V rámci mých červnových toulek po severu Moravy jsem navštívila poprvé ostravskou nekuřáckou restauraci Rawbar na Tyršově ulici, která má v nabídce kromě raw jídel a nápojů také veganská a vegetariánská jídla a pár jídel i s masem. V jejich menu byly k nalezení zeleninové a ovocné saláty, čerstvé...

  • 01.07.2015 12:11

    Varšava – raw food restaurace Restauracja Ambasada – malá reportáž z června 2015

    V půlce června 2015 jsem byla 2 dny v Polsku, přímo ve Varšavě, a jelikož jsem jako převážná vitariánka hledala, kde se najíst ve stylu raw food nebo alespoň vegansky či vegetariánsky, bez cukru a bez lepku, rozhodla jsem se s Vámi podělit o svou malou zkušenost. V samém centru Varšavy byla v roce...

  • 22.06.2015 16:40

    Banánovo-karobový chia pudink (raw food)

    Vitariánský banánovo-karobový chia pudink, který můžete pro lepší efekt servírovat do nízkých skleniček, skleniček na víno anebo do skleněných misek. Horní vrstva má lehce karamelovou příchuť. Veganský raw a bezlepkový recept. INGREDIENCE na 2 porce: Na spodní vrstvu: 3 polévkové lžíce chia...

  • 12.06.2015 13:30

    Chia pudink s jahodami a makovým mlékem (raw food)

    Raw chia pudink s jahodami a makovým mlékem je oblíbeným dezertem pro dospělé i děti. Díky makovému mléku bohatý na vápník, díky chia semínkám na vlákninu, antioxidanty, bílkoviny, vitamíny, minerály – jako například již zmiňovaný vápník, dále fosfor, draslík, hořčík. No a jahody jsou samozřejmě...

  • 09.06.2015 16:53

    Žampionová krémová polévka z marinovaných žampionů a avokáda (raw food)

    Raw žampionová krémová polévka z marinovaných žampionů a avokáda. Jednoduchá vydatná hustší polévka - veganský & bezlepkový & raw food recept. Pro výraznější chuť si žampiony předem namarinujeme, nejlépe přes noc nebo aspoň 3-4 hodiny. Na polévku lze použít klasické světlé žampiony nebo...

Záznamy: 51 - 60 ze 274
<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>
 
 

Reklama:

© 2012-2021 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode