Archiv článků
-
13.10.2015 18:31
Rozhovor s Annou Hýžovou: „Potraviny se mají jíst, jak je příroda vytvořila“
Tento rozhovor, z podzimu 2015, byl převzat se svolením autora z Hradeckého deníku.cz. Anna Hýžová je spisovatelka a nestorka živé stravy. Celý život prožila v Hradci Králové. Před 12 lety jí vážná nemoc změnila život a tak začala jinak jíst, jinak myslet a jinak žít. A díky této změně se stala...
-
07.08.2015 15:38
Banánovo-makové placičky (raw food)
Vitariánský recept na moc dobré banánovo-makové sladké placičky, připravené dle pravidel raw food alias syrové stravy. Zmizely tak rychle, že jsem je málem nestihla vyfotit. :-) Pochutnali si na nich i „masožravci“ a „všežravci“ a chtěli ihned recept. A tak nejen pro ně, ale i pro Vás, se s radostí...
-
04.08.2015 16:11
Banánovo-jahodový krémový dezert (raw food)
Jednoduchý raw food recept na banánovo-jahodový krémový veganský dezert či snídani. A výsledek „mňamózní“. Chutná i dětem. Vitariánský, veganský a bezlepkový dezert, bez přidaného rafinovaného cukru. INGREDIENCE na 3 porce: 3 lžíce natural kešu ořechů (koupíte zde ») 2 zralé banány 300 až 500...
-
28.07.2015 14:57
Test raw dortu „Meruňkový koláč“ (Výrobce: MyRaw Café)
V rámci akce Testy raw dortů a zákusků na www.syrova-strava.cz byl od MyRaw Café (www.myraw.cz) otestován i raw Meruňkový koláč. Dle vzhledu většina „testerů“ nepoznala, že nejde o klasický pečený koláč, ale že to je nepečený veganský raw koláč, který je současně i bez lepku. Jak obstál tento raw...
-
24.07.2015 17:34
Banánovo–borůvkový chia pudink (raw food)
Recept na banánovo–borůvkový chia pudink, kterým můžeme potěšit své chuťové buňky zejména v letním období, kdy u nás borůvky rostou. Můžete si samozřejmě koupit borůvky kdykoli během roku i v obchodě, ale když si je sami nasbíráte v lese, bude radost z dezertu dvojnásobná. Tento raw food recept je...
-
02.07.2015 10:15
Ostrava – moje první návštěva salátového baru a restaurace Rawbar
V rámci mých červnových toulek po severu Moravy jsem navštívila poprvé ostravskou nekuřáckou restauraci Rawbar na Tyršově ulici, která má v nabídce kromě raw jídel a nápojů také veganská a vegetariánská jídla a pár jídel i s masem. V jejich menu byly k nalezení zeleninové a ovocné saláty, čerstvé...
-
01.07.2015 12:11
Varšava – raw food restaurace Restauracja Ambasada – malá reportáž z června 2015
V půlce června 2015 jsem byla 2 dny v Polsku, přímo ve Varšavě, a jelikož jsem jako převážná vitariánka hledala, kde se najíst ve stylu raw food nebo alespoň vegansky či vegetariánsky, bez cukru a bez lepku, rozhodla jsem se s Vámi podělit o svou malou zkušenost. V samém centru Varšavy byla v roce...
-
22.06.2015 16:40
Banánovo-karobový chia pudink (raw food)
Vitariánský banánovo-karobový chia pudink, který můžete pro lepší efekt servírovat do nízkých skleniček, skleniček na víno anebo do skleněných misek. Horní vrstva má lehce karamelovou příchuť. Veganský raw a bezlepkový recept. INGREDIENCE na 2 porce: Na spodní vrstvu: 3 polévkové lžíce chia...
-
12.06.2015 13:30
Chia pudink s jahodami a makovým mlékem (raw food)
Raw chia pudink s jahodami a makovým mlékem je oblíbeným dezertem pro dospělé i děti. Díky makovému mléku bohatý na vápník, díky chia semínkám na vlákninu, antioxidanty, bílkoviny, vitamíny, minerály – jako například již zmiňovaný vápník, dále fosfor, draslík, hořčík. No a jahody jsou samozřejmě...
-
09.06.2015 16:53
Žampionová krémová polévka z marinovaných žampionů a avokáda (raw food)
Raw žampionová krémová polévka z marinovaných žampionů a avokáda. Jednoduchá vydatná hustší polévka - veganský & bezlepkový & raw food recept. Pro výraznější chuť si žampiony předem namarinujeme, nejlépe přes noc nebo aspoň 3-4 hodiny. Na polévku lze použít klasické světlé žampiony nebo...