Z knihy: ŽIVÁ STRAVA - MÉ NEJLEPŠÍ RECEPTY, Věra Talandová

08.09.2014 20:03

Již 4. titul neúnavné propagátorky živé stravy Věry Talandové Vám přináší autorčiny nejoblíbenější recepty z živé stravy plné enzymů a vitamínů obohacené o nové nápady.



Cesta ke zdraví a štíhlé linii může být dostupná každému z nás, stačí se rozhodnout. Budete překvapeni, co se vše dá „uvařit“ bez vaření. Recepty nejen skvěle vypadají, ale jsou i chutné a vydatné.

Strava většiny lidí je složena převážně ze zpracovaných potravin, které vydrží týdny, měsíce, roky. Těmto potravinám chybí to základní – živé enzymy, dostatek vitamínů a minerálů v organické, tedy pro tělo snadno vstřebatelné podobě.

V přirozené syrové stravě je hojnost vitamínů a minerálů. Při konzumaci dostatku přirozené syrové stravy tělo začíná detoxikovat, to znamená zbavovat se jedů a dalších zdraví škodlivých látek. Při syrové stravě získáme zpět své štíhlé tělo a hlavně si ho udržíme. A jak je to s únavou po jídle? Tělo při trávení vařených, či podobně zpracovaných potravin spotřebuje velké množství energie. Trávení je velmi složitý a náročný proces a unavenému tělu pak často nezbývá energie a prostor na procesy jako je léčení, hojení, obnova, opravy tkání a buněk.

Autorka knihy: Věra Talandová

Člověk pak svou únavu řeší velkým množstvím kofeinu, který tělo zbytečně překyselí, a se kterým se tělo stejně bude muset později vypořádat. Pokud budeme konzumovat snadno stravitelnou potravu, což ovoce a zelenina jsou (pokud je správně kombinujeme), dodá nám to nejen dostatek energie, ale navíc zbude energie a prostor na léčbu a obnovu.

Váš jídelníček nemusí být 100% ze syrových potravin. Pro někoho to může být optimální, pro jiného je optimální varianta 75% syrových potravin, 25% vařených, či jinak zpracovaných. Snažte se, aby vaše strava obsahovala dostatek syrového ovoce, zeleniny, ale i oříšků a různých semínek. V tomto by bylo dobré dosáhnout poměru alespoň 50%.

Vraťme se znovu k přirozené živé stravě. Nahraďme těžko stravitelná, vařená, smažená, pečená, grilovaná, pasterizovaná, rafinovaná, konzervovaná, či jinak chemicky ošetřená jídla čerstvou ovocnou svačinou nebo lehkým salátem. Co si čas od času pochutnat na lehkém dezertu bez mouky, uměle vyrobených tuků, rafinovaných cukrů…

Živá strava je krásná na pohled, voní, uspokojí chuťové buňky (až se tyto buňky očistí a zregenerují, překvapí vás vnímáním jemných rozdílů chutí), dodá velké množství energie, lehce se stráví a bez problémů vyloučí. Udržuje tělo zdravé, štíhlé a vitální. Co víc si přát?!


Více v knize Věry Talandové: ŽIVÁ STRAVA – MÉ NEJLEPŠÍ RECEPTY
Zdroj&vydalo: Nakladatelství IFP Publishing


 

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode