Rozhovor - Sylva Petrová: Nepříjemnosti života mne obohatily a ozdravily

06.03.2016 17:57

Rozhovor se Sylvou Petrovou, pořízený v únoru 2016 Renatou Petříčkovou pro web KULTURA21.CZ


Úryvek z rozhovoru:
Kdysi začala s raw food, jako téměř každý, převážně ji k tomu vedly zdravotní důvody. A založila postupně dva weby věnující se především receptům a stravování, které sama považuje za zdraví podporující. A nyní se objevila jako součást knihy, která nejen propaguje recepty, mimochodem úžasné a lahodné, ale také se dívá do zákulisí toho, jak se žije těm, kteří raw food zasvětili i své podnikání. Jaká je cesta od webu na stránky knihy, ptám se Sylvy Petrové…

Renata: Sylvo, jste krásná mladá žena. Člověk by řekl, že nemůžete být nemocná? Může za to opravdu ten jiný styl stravování?

Sylva: „Nejsem si jistá, jestli správně rozumím této otázce. Přijde mi trochu zvláštní. Možná i moje odpověď bude trochu v jiném duchu. Prvně děkuji za kompliment. Za mladou věkem se už moc nepovažuji, neb mi v dubnu 2016 bude 41 let. Takže už nejsem zas takové mladé pískle. Vnitřně se cítím mladší, a to je asi nejdůležitější. Nicméně bylo období, kdy jsem se cítila fyzicky i vnitřně tak vyčerpaná, že jsem měla pocit, že jsem ve fázi „nad hrobem“. A krása? To je velmi subjektivní záležitost. Každopádně děkuji :)

A nemoc? O té se říká, že si nevybírá…  Ale také to, že přichází ve chvíli, kdy jsme ztratili svou moc nad nějakou důležitou oblastí našeho života, a proto je to „neMOC“. Že přichází v době, kdy potřebujeme moc získat zpět. A silnými se stáváme i díky překonání všemožných potíží. Můj život byl doposud vcelku bohatý na různé nepříjemnosti, s kterými jsem se musela „poprat“, nebo lépe řečeno, s kterými jsem se musela seznámit do hloubky, porozumět jim a nějak na ně reagovat. Když se podívám na přibližně 20tileté období zpět, tak vidím, kolik zajímavostí jsem díky těm takzvaným nepříjemnostem a nemocem prožila, co všechno se dozvěděla a s jak úžasnými lidmi se potkala.

Ta cesta byla vlastně vcelku dobrodružná, asi jako celý život. Přibližně od mých 17 let jsem se zajímala o všelijaké metody, které pomáhají žít člověku plnohodnotnější život ve zdraví, radosti a svobodě, v harmonii se sebou sama a celým životem. A to vlastně hlavně kvůli (nebo díky?) nemocem, které se objevovaly u některých členů mé rodiny a také u mne. Chtěla jsem tomu porozumět. A tak jsem se postupně seznamovala s různými filozofickými, psychologickými a náboženskými směry, poté s tématy jako hypnóza, regrese, reinkarnace, aura, čakry, působení barev a hudby. Zkoumala jsem s nadšením energii kamenů, četla téměř všechno, co se týkalo channelingu, duchovních témat, čtení z ruky, práce s kyvadlem, karet, tarotů a astrologie, numerologie, ale také oblastí kolem zdravé výživy, bylinek, lunárních projevů, diagnostiky nebo meridiánů a masážních technik. Některá témata mě oslovila natolik, že jsem nezůstala jen u čtení a začala jsem navštěvovat různé semináře a kurzy. Z fáze sběru teoretických informací jsem tedy přešla k období získávání přímých zkušeností...

Celé znění rozhovoru si můžete přečíst na webu KULTURA21.CZ

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode