Vitariánský čokoládovo-pudingový zmrzlinový dezert podle Amie Sue (raw food)
22.10.2014 18:53
Jednoduchý vitariánský recept na raw čokoládovo-pudingový zmrzlinový dezert. Tento recept, který nám poskytla Amie Sue, je dokonce i bez ořechů či semínek, a samozřejmě bez lepku, bez přidaného cukru, bez mléka, bez laktóźy, bez vajec, bez sóji, bez éček, bez umělých barviv či dochucovadel apod.
INGREDIENCE:
- 1 1/2 šálku rozmačkaného avokáda (oloupaného, vypeckovaného)
- 3/4 šálku raw kakaa (nepraženého kakaového prášku)
- 1/2 šálku Medjool datlí (předem namočených v troše vody, aby změkly - mělo by stačit 15 minut)
- 1/2 šálku raw agáve sirupu (případně včelího medu či tmavého javorového sirupu)
- 1 lžička bio vanilkového extraktu (případně troška namleté vanilky nebo můžete vynechat)
- 1/2 šálku vody
- Cca 3 plastové kelímky, případně i 3 dřevěné tyčky na nanuky. Pokud máte doma formy na výrobu domácích nanuků, použijte přímo je.
POSTUP:
- V mixéru/robotu rozmixujeme vypeckované datle, agáve sirup a vanilkový extrakt či vanilku.
- Přidáme rozmačkaná avokáda a kakaový prášek. Znovu mixujeme, do krémova. Občas zastavíme a setřeme hmotu ze stěn mixéru/robotu, a znovu promixujeme.
- Přidáme vodu a opět mixujeme do hladkého krému.
- Vezmeme si plastové kelímky a naplníme je. Trošku s nimi zatřepeme a klepneme o stůl/pracovní desku, abychom předešli vzduchovým kapsám (které vidíte na fotce). Vtlačíme dřevěné zmrzlinové tyčky.
- Dáme do mrazáku na cca 4 hodiny (záleží dle typu mrazničky).
- Po vyndání z mrazničky podržíme chvilku kelímek v dlaních, tím teplem to trošku povolí, otočíme kelímek dnem nahoru a trošku z boku zmáčkneme. Mělo by se vám to hladce z kelímku vysunout.
Zdroj: Tento recept byl na serveru www.syrova-strava.cz uveřejněn se svolením autorky, paní Ami Sue – Nouveau Raw: Raw Food Alchemy by Amie Sue, https://nouveauraw.com.