Vitariánské špagety Bolognese podle Rawmania.cz (raw food)
28.07.2014 16:10
Recept na vitariánské mrkvovo-cuketové špagety a lá bolognese podle rawmania.cz. Raw food recept na zdravé jídlo přirozeně bez laktózy, bez přidaného cukru, bez glutamátu, bez éček, konzervantů, umělých barviv a sladidel.
RAW ŠPAGETY – INGREDIENCE
- 2-3 mrkve
- 1 cuketa
- 1 lžíce lněného semínka
- sezamový olej
- petrželka
- sůl
RAW RAJČATOVÁ OMÁČKA – INGREDIENCE
- 1 šálek sušených rajčat namočených ve vodě (použijeme i tu vodu)
- 2 lžíce panenského olivového oleje
- bylinky (tymián, rozmarýn)
- 2 stroužky česneku
- kajenský pepř
RAW BEŠAMEL/PESTO - INGREDIENCE
- bazalka
- půl avokáda
- 1,5 lžíce lahůdkového droždí
- muškátový oříšek
- kurkuma
- půl šálku namočených natural kešu oříšků
RAW PARMAZÁN – INGREDIENCE
- 1 šálek natural kešu oříšků
- 3 lžíce lahůdkového droždí - podle chuti je možné přidat nebo ubrat
- 1 lžíce pravé sójové omáčky (Shoyu nebo Tamari)
POSTUP:
Špagety - nastrouháme mrkvičky a cuketu a vytvoříme špagety. Můžeme vytvořit špagety i ve spiralizéru. Smícháme se sezamovým olejem, semínky a posypeme petrželkou.
Omáčka - všechny ingredience na omáčku rozmixujeme v mixéru. Kdyby byla omáčka moc hustá, nebojte se přidat vodu nebo olej.
Bešamel/pesto - vše opět rozmixujte, přidávejte po částech vodu, aby bešamel nebyl moc hustý.
Parmazán - kešu rozmixujeme na menší kousky a odložíme si ho do misky. Přidáme sójovou omáčku a lžící se snažíme sójovku dostat ke každému kousku kešu. Kešu je měkké a tak jsem ho i drtila lžičkou, aby mi vznikla sypká směs s kousky. Když je sójová omáčka opravdu dobře rozmíchaná, přidáme lahůdkové droždí a opět dobře zamícháme. Směs dáme na půl hodinky sušit.
Ve finále dáme na talíře cuketové špagety, na ně rajčatovou omáčku a pesto/bešamel, posypeme raw parmazánem a popřejeme si dobrou chuť.
Pozn.: Tento recept poskytl pro www.syrova-strava.cz web RAWMANIA (www.rawmania.cz).