Vitariánské špagety Bolognese podle Rawmania.cz (raw food)

28.07.2014 16:10

Recept na vitariánské mrkvovo-cuketové špagety a lá bolognese podle rawmania.cz. Raw food recept na zdravé jídlo přirozeně bez laktózy, bez přidaného cukru, bez glutamátu, bez éček, konzervantů, umělých barviv a sladidel.

RAW ŠPAGETY – INGREDIENCE

  • 2-3 mrkve
  • 1 cuketa
  • 1 lžíce lněného semínka
  • sezamový olej
  • petrželka
  • sůl


RAW RAJČATOVÁ OMÁČKA – INGREDIENCE

  • 1 šálek sušených rajčat namočených ve vodě (použijeme i tu vodu)
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • bylinky (tymián, rozmarýn)
  • 2 stroužky česneku
  • kajenský pepř

 

RAW BEŠAMEL/PESTO - INGREDIENCE

  • bazalka
  • půl avokáda
  • 1,5 lžíce lahůdkového droždí
  • muškátový oříšek
  • kurkuma
  • půl šálku namočených natural kešu oříšků


RAW PARMAZÁN – INGREDIENCE

  • 1 šálek natural kešu oříšků
  • 3 lžíce lahůdkového droždí - podle chuti je možné přidat nebo ubrat
  • 1 lžíce pravé sójové omáčky (Shoyu nebo Tamari)
     


POSTUP:
Špagety - nastrouháme mrkvičky a cuketu a vytvoříme špagety. Můžeme vytvořit špagety i ve spiralizéru. Smícháme se sezamovým olejem, semínky a posypeme petrželkou.

Omáčka - všechny ingredience na omáčku rozmixujeme v mixéru. Kdyby byla omáčka moc hustá, nebojte se přidat vodu nebo olej.

Bešamel/pesto - vše opět rozmixujte, přidávejte po částech vodu, aby bešamel nebyl moc hustý.

Parmazán - kešu rozmixujeme na menší kousky a odložíme si ho do misky. Přidáme sójovou omáčku a lžící se snažíme sójovku dostat ke každému kousku kešu. Kešu je měkké a tak jsem ho i drtila lžičkou, aby mi vznikla sypká směs s kousky. Když je sójová omáčka opravdu dobře rozmíchaná, přidáme lahůdkové droždí a opět dobře zamícháme. Směs dáme na půl hodinky sušit.

Ve finále dáme na talíře cuketové špagety, na ně rajčatovou omáčku a pesto/bešamel, posypeme raw parmazánem a popřejeme si dobrou chuť.


Pozn.: Tento recept poskytl pro www.syrova-strava.cz web RAWMANIA (www.rawmania.cz).

 

Zpět

 
 

Reklama:

© 2012-2017 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.