Vitariánské krekry aneb Neptunův chléb podle Raw Katky (raw food)

24.11.2013 17:59

Vitariánský recept na raw krekry aneb Neptunův chléb, který pro server www.syrova-strava.cz poskytla Raw Katka. Krekry přirozeně bez lepku, bez mléka, bez sóji, bez cukru, bez éček, bez glutamátu a bez konzervantů.


INGREDIENCE:

  • 1 hrnek kešu ořechů (namočených do studené vody ideálně přes noc)
  • 1 hrnek lněných semínek (namočených do studené vody ideálně přes noc)
  • 6 plátků řasy nori
  • 2 hrnky strouhané mrkve
  • Šťáva ze 2 citronů
  • 1 lžíce agávového sirupu
  • 4 velké stroužky česneku
  • Špetka soli (nemusí být)
  • Voda podle potřeby

 

POSTUP:

Vymačkáme šťávu ze dvou citronů a dáme ji do mixéru spolu se lněnými semínky. Nalijeme trochu vody, pro začátek jen pár lžic a postupně přidáváme. Rozmixovanou hmotu přendáme do mísy. Rozmixujeme dále kešu, najemno, a přidáme ho do mísy ke lněné směsi, spolu s nastrouhanou mrkví, česnekem, agávovým sirupem, solí. Teď je na řadě řasa. Nemám ráda její krájení, a proto jsem celý proces urychlila. Všechny plátky jsem dala na sebe a přehnula je v půli. Pak jsem obyčejnými nůžkami nastříhala z řasy proužky o šířce přibližně 0,5 cm. Několik proužků jsem vzala do ruky a začala z nich odstřihávat malé kousky přímo do mísy. Tak jsem postupně zpracovala celou řasu. Pak už jen směs v míse dobře promícháme.

 

Na pečicí papír rozprostřete vrstvu “těsta“ do výšky maximálně 0,5 cm. Je na vás, jak chcete mít chlebíky tenké, ale doporučuji radši vyšší. Sušte na max. 42 °C nejprve cca 4 hodiny. Ještě mírně vlhkou vrstvu těsta nakrájejte do tvaru krekrů a pokračujte v sušení.

Doporučuji jíst krekry s nějakou méně výraznou pomazánkou, třeba jen s avokádem, protože samy o sobě mají dost výraznou chuť a bylo by škoda ji něčím „přerazit“.

Pozn.: Tento recept poskytla pro stránky www.syrova-strava.cz Raw Katka http://raw-katka.webnode.cz/.

Zpět

 
 

Reklama:

© 2012-2017 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.