Vitariánská kokosová roláda podle Věry Talandové (raw food)
08.09.2014 20:38
Recept na nepečenou raw kokosovou roládu podle neúnavné propagátorky živé stravy, paní Věry Talandové. Domácí roláda přirozeně bez lepku, bez přidaného cukru, bez mléka, bez vajíček, bez konzervantů apod.
INGREDIENCE:
- větší miska čerstvě nastrouhaného kokosu
- hrst natural ořechů
- 3 hrsti rozinek (nesířených, nedoslazovaných, bez konzervantů)
- kokosové máslo nebo olej
- pravý včelí med
- lžíce raw kakaa
- mletý hřebíček
- vanilka
POSTUP:
- Do ¾ strouhaného kokosu pomeleme hrst ořechů, rozmixujeme 3 hrsti namočených rozinek, přidáme lžíci kokosového másla nebo oleje, trošku mletého hřebíčku a kakao. Důkladně rozmícháme a mezi mikroteny vyválíme placku. Pokud se těsto drobí, přidáme kokosový olej.
- Do zbylé ¼ těsta přidáme vanilku, med, kokosové máslo nebo olej. Rozetřeme na placku a pomocí mikrotenu stočíme. V lednici necháme vychladnout a ztuhnout. Poté nakrájíme a podáváme.
Zdroj: Kniha ŽIVÁ STRAVA – MÉ NEJLEPŠÍ RECEPTY, Věra Talandová. Recept poskytli pro www.syrova-strava.cz nakladatelství IFP Publishing a autorka knihy.