Vitariánská kokosová roláda podle Věry Talandové (raw food)

08.09.2014 20:38

Recept na nepečenou raw kokosovou roládu podle neúnavné propagátorky živé stravy, paní Věry Talandové. Domácí roláda přirozeně bez lepku, bez přidaného cukru, bez mléka, bez vajíček, bez konzervantů apod.

INGREDIENCE:

  • větší miska čerstvě nastrouhaného kokosu
  • hrst natural ořechů
  • 3 hrsti rozinek (nesířených, nedoslazovaných, bez konzervantů)
  • kokosové máslo nebo olej
  • pravý včelí med
  • lžíce raw kakaa
  • mletý hřebíček
  • vanilka


POSTUP:

  1. Do ¾ strouhaného kokosu pomeleme hrst ořechů, rozmixujeme 3 hrsti namočených rozinek, přidáme lžíci kokosového másla nebo oleje, trošku mletého hřebíčku a kakao. Důkladně rozmícháme a mezi mikroteny vyválíme placku. Pokud se těsto drobí, přidáme kokosový olej.
  2. Do zbylé ¼ těsta přidáme vanilku, med, kokosové máslo nebo olej. Rozetřeme na placku a pomocí mikrotenu stočíme. V lednici necháme vychladnout a ztuhnout. Poté nakrájíme a podáváme.


Zdroj: Kniha ŽIVÁ STRAVA – MÉ NEJLEPŠÍ RECEPTY, Věra Talandová. Recept poskytli pro www.syrova-strava.cz nakladatelství IFP Publishing a autorka knihy.
 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode