Vitariánská banánovo-mangová zmrzlina (raw food)

17.08.2014 12:15

Vitariánský a veganský recept na domácí raw zmrzlinu banánovo-mangovou. Pro krémovější konzistenci jsem přidala i trochu kešu ořechů, lze je vynechat. Zdravá osvěžující zmrzlina přirozeně bez cukru, bez mléka, bez laktózy, bez vajec, bez barviv, bez zbytečných éček a konzervantů, bez ztužovacích přísad.

INGREDIENCE cca na 2 porce:

  • 3 menší zralé banány
  • Půlka čerstvého manga anebo hrst namočených plátků sušeného manga (bez cukru a siřidel)
  • Lžíce natural kešu ořechů namočených do studené/vlažné vody na cca 2 hodiny (lze vynechat)
  • Lžička agávového sirupu (lze vynechat)


POSTUP:
Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme zmrazit na 3 až 5 hodin. Poté vyndáme banány z mrazničky a dáme je do mixéru. Přidáme propláchnuté změklé kešu ořechy a změklé namočené plátky sušeného manga, u kterých ale scedíme šťávu (tu vypijeme nebo použijeme třeba do smoothie). Pokud máme čerstvé mango, přidáme čerstvé. Všechno opatrně rozmixujeme, zpočátku po pulsních otáčkách, abychom nezavařili zmrzlými kousky banánu mixér. Ochutnáme, dle potřeby dosladíme troškou agáve sirupu. Hned podáváme.


Pokud jste použili čerstvé mango, je možné, že zmrzlina bude tekutější, můžete ji tedy dát ještě chvíli do mrazáku ztuhnout, anebo hned na počátku čerstvé mango předem nakrájet a zmrazit společně s banánem.

 

Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode