Špenátovo-dýňová polévka (raw food)
03.02.2013 19:30
Další zelená raw food polévka, kterou máte připravenou během 10 minut. Vitariánský recept.
INGREDIENCE ANEB CO POTŘEBUJETE:
- Špenát (1 až 2 hrsti dle množství polévky) - vlastní ze zahrádky nebo koupený čerstvý baby špenát.
- Dýně (1 až 2 hrsti kousků dýně) - Hokkaidó nebo obyčejné dýně ze zahrádky.
- Avokádo (zralé avokádo, stačí půlka pro cca 3 osoby, pro větší množství dejte celé).
- Mrkev (1 až 2 na kousky nakrájené mrkve).
- Mletý či drcený kmín
- + koření dle chutí (česnek čerstvý, česnek sušený, česnek medvědí, trocha sladkého kari
- + variabilně sůl himalájská růžová či jiná kvalitní organická (zkuste i bez soli, nejlépe je sůl úplně z jídelníčku vyřadit nebo výrazně omezit).
- + lze přidat i cca 2 listy římského salátu nebo kousek řapíkatého celeru (obměňujte dle domácích zásob a preferovaných chutí).
POSTUP:
- Do mixéru dejte nejprve 1 hrnek studené či vlažné vody, pak přídejte všechny ingredience mimo koření a soli – pokud chcete použít čerstvý česnek, tak ho také nemixujte, pokud tedy nechcete mít velmi aromatickou polévku :-)
- Rozmixujte do hladka. Ochutnejte a přidejte koření či sůl (opět mimo čerstvého česneku), podle konzistence nařeďte dle potřeby další vodou, a opět promixujte.
- Přelejte do kastrůlku, přidejte až v tuto chvíli čerstvý česnek a opatrně ohřejte za stálého míchání na co nejmenším ohni či ve vodní lázni do teploty 42 °C. Ihned podávejte.
Pozn.: Jako vše ostatní, jezte polévku pomalu, převalujte ji v ústech, promíchejte se slinami, než polknete. Usnadníte tělu trávení.
Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).