Skořicová roláda aneb raw verze šneků Kanelbullar podle Vitalvibe.cz (raw food)

25.01.2017 19:37

Další zajímavý recept od přátel z Vitalvibe.cz na raw skořicovou roládu neboli raw verzi tzv. Kanelbullar - oblíbených pečených švédských skořicových šneků.


INGREDIENCE - TĚSTO:

  • ½ hrnku vlašských ořechů
  • ½ hrnku natural mandlí
  • ½ hrnku zlatého lněného semínka
  • 4 polévkové lžíce kokosového nektaru (koupíte zde »)


INGREDIENCE - NÁPLŇ:

  • ½ hrnku datlí
  • ¼ hrnku vody
  • 2 čajové lžičky skořice
  • 1 čajová lžička kokosového oleje (koupíte zde »)
  • ¼ čl himalájské soli (koupíte zde »)
  • hrst nasekaných vlašských ořechů
  • malá hrstka kustovnice čínské (koupíte zde »), pár rozinek


POSTUP:

  1. Nejdříve vytvoříme ořechové těsto, a to tak, že rozmixujeme lněné semínko, vlašské ořechy a mandle, vše spojíme kokosovým nektarem a vytvoříme tuhé těsto.
  2. Těsto rozválíme na podložce pokryté potravinovou fólií.
  3. Nyní připravíme náplň. V sekáčku nebo malém mixéru si rozmixujeme datle, které jsme si ideálně předtím namočili, případně sušené datle s vodou.
  4. Přidáme kokosový olej, sůl a skořici a mixujeme až vznikne krémová datlová náplň.
  5. Náplň poté navrstvíme na rozválené ořechové těsto, posypeme drcenými vlašskými ořechy, kustovnicí a rozinkami, vše zavineme do tenkého závinu a okraje závinu slepíme pomocí pár kapek vody.
  6. Dáme na cca 30 minut vychladit a uležet do ledničky.
  7. Závin krájíme ostrým nožem na malé plátky. Ozdobit můžeme jedlými květy, kustovnicí či rozinkami.
  8. Uchováváme v ledničce.

 

Tip: Některé ingredience na tento recept seženete přímo v e-shopu VitalVibe.cz » Na první nákup můžete získat slevu 7 %, zadáte-li u objednávky slevový kód ve tvaru: syrovastravacz
 
Pozn: Recept na webu www.syrova-strava.cz uveřejněn se svolením autorů. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu je zakázáno.


 

 

Zpět

 
 

Reklama:

© 2012-2017 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.