Řepové minilasagne s pastou z kešu ořechů, konopných semínek a kopru (raw food)

10.08.2013 19:27

Vitariánský recept na výživné, vydatné „minilasagne“ z červené řepy. Enzymaticky aktivní raw food jídlo přirozeně bez lepku, bez glutamanu, bez éček, barviv a podobně. Červená řepa má mnoho železa, draslíku, křemíku, hořčíku, zinku, vitamínu C, E, kyseliny listové a dalších významných látek. Podporuje činnost trávicích šťáv, jater a žlučníku. Významně pomáhá při detoxikaci organismu a má také protinádorové účinky. pročišťuje krev, podporuje krvetvorbu, nervový systém a látkovou výměnu. Pomáhá také po rekonvalescenci při borelioze a klíšťové encefalitidě. A je toho jistě mnohem více, co červená řepy ve své přirozené syrové podobě umí.

 

INGREDIENCE na cca 1 porci:

  • červená řepa
  • olivový olej (panenský)
  • čerstvá šťáva z ½ citronu
  • natural kešu ořechy (hrst) – namočené přes noc ve studené vodě
  • polévková lžíce natural konopných semínek – namočených přes noc ve studené vodě
  • čerstvý kopr (množství dle obliby a Vaší chuti)
  • bylinky (česnek medvědí, česnek, kurkuma, nerafinovaná sůl)
  • ledový nebo římský salát na oblohu (pár listů)

 

POSTUP:

Marinovaná řepa – nakrájíme řepu na plátky cca 3-5 mm, dáme do uzavíratelné krabičky. Zalijeme ji panenským olivovým olejem, šťávou z ¼ citronu, trošku osolíme a přidáme asi lžičku česneku medvědího. Pokud chcete řepu trošku sladší, přidejte trošku agáve nebo javorového sirupu. Zavřeme, protřepeme v krabičce a dáme přes noc do ledničky odležet.

 

Pasta (náplň) – přes noc namočíme do studené vody natural kešu ořechy a konopná semínka. Druhý den slijeme a s troškou čisté vody dáme do mixéru nebo mlýnku na ořechy. Přidáme trochu soli, česnek medvědí, špetku kurkumy, čerstvý kopr, šťávu z ¼ citronu a vše promixujeme. Nemusí to být úplně do hladka. Pastu můžete připravit ráno a nechat ji do oběda odležet v ledničce. Můžete ji ale udělat i těsně před obědem (jídlem).

 

Z ledničky vyndáme marinovanou řepu. Necháme plátky řepy okapat, aby to nebylo příliš mastné. Na talíř klademe plátky řepy, které pomažeme vrstvou pasty a přiklopíme dalším plátkem řepy. Můžete si udělat ještě další vrstvu a udělat „minilasgane“ vyšší. Nahoře ozdobíme kouskem kopru. Jako oblohu doporučuji několik listů ledového salátu nebo římského salátu.

Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode